K1 i Boks

Kako je najbolji boksač na svijetu potrošio svoj prvi milijun? Saznajte u videu unutar ovog članka

Terence Crawford

 Screenshot (youtube, Gq Sports)
Terence Crawford tek je u 28. profesionalnom nastupu zaradio honorar iznad milijun američkih dolara

Terence Crawford oduševio je svijet svojim nastupom protiv Errola Spencea Jr.-a. 35-godišnji američki boksač upisao je 40. pobjedu u svom 40. profesionalnom nastupu, a 31 puta slavio je nokautom.

Uistinu impresivna statistika, a dodamo li da je Crawford jedini muški boksač u povijesti koji je ujedinio četiri svjetske titule u dvije različite težinske kategorije, jasno vam je o kakvom se boksačkom velikanu radi.

Unatoč rezultatima kakvima se rijetko koji boksač može pohvaliti, Crawford ipak ne zarađuje kao neke od najvećih boksačkih zvijezda. Prema neslužbenim informacijama koje donosi Sports Payouts, Crawfordu je zagarantiran iznos od 4 milijuna dolara za meč protiv Spencea, a ukoliko PPV brojka pređe 800 tisuća, Crawford će zaraditi oko 10 milijuna dolara.

ESPN-ov Mike Coppinger tvrdi kako Crawford i Spence imaju osnovni honorar koji prelazi 10 milijuna dolara, ali kako god se okrene, daleko je to od iznosa koji se vrte kada boksa Tyson Fury, a nema smisla niti uspoređivati s ciframa koje je zarađivao Floyd Mayweather.

Ipak, radi se o višemilijunskim iznosima i ne može se reći da Crawford nije zaradio dobar novac kroz svoju karijeru. Boksač rodom iz Omahe vjerojatno će financijski osigurati nekoliko generacija svoje obitelji, a gostujući na GQ Sports YouTube kanalu, Crawford je otkrio kako je potrošio svoj prvi milijun.

Prije nego je prešao na stvar, Crawford se prisjetio svojih početaka. Terence je otkrio kako je za prvi profesionalni meč dobio oko 600 američkih dolara, a tek u 12. profesionalnom nastupu zaradio je nešto više od 2,5 tisuća američkih dolara. Milijunski honorar osjetio je tek 2016. godine u svom 28. meču. ‘‘Bud‘‘ je tada branio WBO titulu svjetskog prvaka u superlakoj kategoriji, a za pobjedu nad Hankom Lundyjem uprihodio je nešto više od 1,2 milijuna dolara. Kasnije te godine zaradio je 1,3 milijuna dolara za pobjedu protiv Viktora Postola.

Na što je Crawford potrošio taj novac, nećemo vam otkrivati. Sve informacije nalaze se unutar videa ispod ovog teksta, a otkrit ćemo vam kako se Crawford lijepo pobrinuo i za članove svoje obitelji.

Linker
26. travanj 2024 21:02