K1 i Boks

Terence Crawford otkrio do koje granice će ići kada su u pitanju divizije: ‘Težinske kategorije postoje s razlogom!‘

Terence Crawford

 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Al Bello/getty Images/profimedia
Prije je istaknuo da se želi boriti s vladarom te kategorije, Jermellom Charlom

Terence Crawford ima realna očekivanja o tome što će mu njegovo tijelo omogućiti. Nositelj naslova u tri kategorije iz Omahe dolazi nakon najveće pobjede u karijeri nad Errolom Spenceom Jr. prošle subote u T-Mobile Areni u Las Vegasu i postaje neprikosnoveni prvak u velter kategoriji.

Sada su se nagađanja okrenula Crawfordovom sljedećem potezu. Revanš bi mogao biti u pripremi - ako ga Spence odluči pritisnuti - i mogao bi se održati u supervelter kategoriji, što Spence preferira. Sam Crawford je naznačio da bi bio otvoren i za pomak u tu kategoriju.

Ipak, što se tiče odlaska u više kategorije od toga, od toga ne bi trebalo biti ništa, kaže Crawford, koji je karijeru započeo u lakoj kategoriji i brzo se približava 36. godini.

“Rekao bih da je to moja gornja granica. Razumijem da s razlogom postoje težinske kategorije i poštujem te kategorije. Da, mislim da će to biti moj maksimum, s obzirom na godine, u rujnu ću imati 36 godina. Moram i to uzeti u obzir.”

Crawford (40-0, 31 KO) je u istom intervjuu naznačio da mu je jedan od glavnih prioriteta suočiti se s Jermellom Charlom, koji drži sve pojaseve u supervelter kategoriji. Charlo napreduje dvije kategorije da bi u rujnu izazvao Canela Alvareza. WBO je ovaj tjedan objavio da će Charlu biti oduzeta titula nakon što uđe u ring protiv Alvareza, što bi omogućilo obaveznom izazivaču Timu Tszyuu da bude promaknut u prvaka.

Osim revanša sa Spenceom i te potencijalne borbe s Charlom, Crawford je naznačio da ga ne zanima borba s Canelom, jer kako kaže, to bi već bilo previše. Ove kategorije savršeno mu odgovaraju i tamo će i nastaviti svoju karijeru.

Linker
27. travanj 2024 05:09