K1 i Boks

Kakva nesreća! Badr Hari dva puta slao Verhoevena na pod pa predao zbog ozljede u trećoj rundi!

Hari vs. Verhoeven
 screenshot
Rico Verhoeven po drugi put je savladao Badra Harija na isti način, ozljedom njegovog protivnika. Ovog puta borba je trajala duže, viđeno je puno više, a Hari je čak dva puta uspio Verhoevena poslati na pod. No, spomenuta ozljeda presudila je meč i Verhoeven je ostao Gloryjev prvak teške kategorije.

Osjećaj nakon ovakvog meča teško je opisati. Dugo smo ga čekali, apsolutno smo uživali u onome što su borci pokazali u ringu, a onda se dogodilo ono što svi najmanje želimo vidjeti. Jedan udarac Harija bio je loše izveden i doveo je do ozljede Marokanca te tako i kraja borbe, po drugi put na ovaj isti način.

Verhoeven je odmah iznenadio Harija agresivnim pristupom i nekoliko puta ga jako dobro pogodio. Vidio je da mu taj pristup prolazi i nastavio se Rico otvoreno boriti. No, nakon minutu i 20 stadion je na nogama, budući da je Hari pogodio desni kroše iz kontre i Rico se našao na podu. Pričekao je brojanje suca, nakon čega se vratio u borbu i to kao da niti nije primio tako težak udarac. Počeo je odlično kombinirati i pogađati, dok je Hari i dalje čekao priliku pogoditi iz kontre. Nekoliko puta mu je to uspjelo, no niti jedan opako kao prvi put i runda je privedena kraju.

Jednako aktivno nastavlja se u drugoj rundi, a Hari se sad više posvetio udarcima u tijelo, dok je na njih pokušavao povezati "power shot", no u početku je to Verhoeven sve uspješno izbjegavao. Počeo je prvak sve više kombinirati udarce rukama i nogama, pokušavajući umoriti Marokanca. U posljednjoj minuti runde Hari konstantno skraćuje distancu te traži kroše na izlasku, no u ovoj dionici borbe mu to nije uspjelo. Verhoeven je jako dobro radio i ostavio dojam je da je ova runda bodovno njegova.

Odmah na početku treće runde Hari povlači lijevi high kick, Verhoeven je još jednom na podu i to je novo brojanje. Takva situacija dodatno je motivirala Harija te je krenuo još ofenzivnije i žešće. Idući atraktivan udarca bio je lijevi kružni udarac nogom i to je zapravo bio posljednji udarac u borbi. Verhoeven ga je blokirao, na što je Hari pao na pod i onda je pri pokušaju ustajanja osjetio bol. Pri izvedbi spomenutog udarca ili pri Ricovom bloku istog, došlo je do ozljede i meč je bio gotov. Tako je Verhoeven upisao pobjedu iako je u tek nešto više od dvije runde čak dva puta bio na podu.

Uistinu je nevjerojatno da je sudar dva najbolja teškaša današnjice već po drugi put završio na ovakav način. Hari i njegovi fanovi ovog će puta biti još nezadovoljniji, budući da je Badr izgledao još bolje nego 2016. godine. Sigurno niti Rico ne može biti sretan što je po drugi put u ovom velikom meču upisao pobjedu na ovaj način. Svi se samo mogu nadati kako ozljeda nije previše ozbiljna i da će se moći ugovoriti i treći pokušaj. Fanovi su zaslužili pet rundi okršaja ova dva borca, i to bez ovakvih nemilih scena.

Linker
26. travanj 2024 23:14