K1 i Boks

Keith Thurman pred povratak u ring: ‘Velter kategorija bez mene nije ni postojala‘‘

Keith Thurman

 John Gurzinski/AFP
Prošle su dvije i pol godine otkako smo ga posljednji put vidjeli u akciji

Neočekivani poraz koji mu je u srpnju 2019. godine nanio Manny Pacquaiao odveo je karijeru i život Keitha Thurmana (29-1, 22 KO) u potpuno krivom smjeru od dotadašnjeg. Dvije i pol godine kasnije, on je uvjeren kako se vratio na prati put te pri svom povratku u ring namjerava to dokazati.

Osim što je nedugo nakon poraza podvrgnut operaciji te nakon nje i rehabilitaciji, Thurman je neke druge segmente svog života privremeno stavio na prioritetnu poziciju i zbog toga je njegova pauza potrajala puno dulje nego što je očekivao. No, bivši vrlo uspješni WBA i WBC svjetski prvak se vratio u pravo vrijeme. 33 su mu godine i ovog vikenda ima zadatak protiv Maria Barriosa odraditi meč koji će ga vratiti tamo gdje je prije meča protiv legendarnog Mannyja bio.

"Krasno je vratiti se u najljepši sport na svijetu, mečem protiv jako dobrog protivnika kakav je Mario Barrios. Ovo je moja osobna predsjednička kampanja. Vratio sam se, Keith One Time Thurman je ponovno s vama. Automatski se time vratila i velter kategorije jer bez mene je ona bila sranje. Svi su svjesni kako sam ja onaj tko donosi najuzbudljivije borbe u kategoriji do 67 kilograma", rekao je euforični Thurman na službenoj konferenciji za medije, dodavši:

"Nije bitno koliko dugo sam bio van ringa. Svaki dan u životu Keitha Thurmana je boks, ja živim boks, dišem boks i volim boks. Tu sam da radio ono što radim najbolje."

Thurman se vraća u kategoriju koja trenutno ima tri prvaka. Dva pojasa su kod Errola Spencea Jr. te po jedan kod Terencea Crawforda i vjerojatnog idućeg Spenceovog protivnika, Yordenisa Ugasa. Ugas je inače vlasnik WBA pojasa kojeg je posljednje Keith držao te kojeg je od Pacquiaoa izgubio.

"S pojasom ili bez njega, ja sam prvak današnjice. I takvu poruku ću ovog vikenda ostaviti u ringu", poruka je koju je prvacima kao Thurman, uvjeren kako će ponovno zasjesti na tron i nastaviti pružati uzbudljive mečeve po kakvima ga pamtimo.

Keithov meč protiv Dannyja Garcije iz 2017. godine svakako je jedan od najboljih i najuzbudljivjih mečeva prošlih godina te se svatko tko ga je pratio nada da se takav Keith može vratiti. Ispit pred njim je težak. 26-godišnji Barrios stiže iz niže kategorije, ali je sedam centimetara viši od Thurmana. Spreman je to iskoristiti kao svoju prednost i predstaviti se kao još jedan sjajan boksač vrlo uzbudljive kategorije. Jer što god Thurman pričao, velter je posljednjih godina itekako uzbudljiv. S ovom dvojicom sad može samo biti još uzbudljiviji.

Linker
02. svibanj 2024 00:57