Regija

Slovenska princeza pred sudar s ‘najboljom ikad‘: ‘Moja snaga sigurno će joj stvoriti probleme‘

Ema Kozin

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Najbolja slovenska boksačica ovog će vikenda pokušati zaustaviti Claressu Shields

Nakon 22 meča putem kojih je izgradila svoje ime u profesionalnom boksu te osvojila neke vrijedne titule, 23-godišnja slovenska boksačica Ema Kozin (21-0-1, 11 KO) odlazi po one najvrjednije moguće. Ovog vikenda u velškom Cardiffu pokušat će postati prva boksačica koja je savladala Claressu Shields. Njihov meč donosi i ulog tri elitna svjetska pojasa.

Iako joj je tek 26 godina, Shields (11-0, 2 KO) mnogi smatraju najboljom boksačicom svih vremena, što je ona iskoristila za svoj nadimak "GWOAT" (greatest woman of all time). Već smo ju pratili u meču protiv Ivana Habazin, kad je najbolju hrvatsku boksačicu uspjela nadmašiti kroz deset rundi njihovog meča, a sad će to pokušati napraviti i protiv djevojke iz nama susjedne države.

Ema u ovaj meč ulazi na mala vrata, dok se već vrlo glasno priča o meču koji bi za Shields tek trebao uslijediti, protiv velike britanske uzdanice Savannah Marshall. I tu bi za Emu zapravo trebala doći prava prilika, u tome što je već od strane medija, ali dijelom i same protivnice, gotovo apsolvirana i prije ulaska u ring. Nešto o meču rekla je u razgovoru za Sky Sports.

"Osjećam se sjajno, nemam nikakav pritisak i spremna sam ući u ring s njom. Poznata sam po svojoj kondiciji i možete očekivati da ću dati sve od sebe. Vjerujem da će ovo biti odličan meč i da će potrajati svih deset rundi", rekla je Ema, koju je reporter, vodeći se značajnim postotkom njenih pobjeda nokautom, nakon toga upitao misli li da će Amerikanki stvorili probleme i snagom svog udarca:

"Posjedujem snagu udarca. Možda ne za nokautirati ju, ali svakako ću joj stvoriti probleme i ugroziti ju. Osjetit će to."

Iako je čudno čuti nekog izazivača za svjetsku titulu gdje ne najavljuje nokaut, možda je sjajno upravo to što je Ema svjesna svojih mogućnosti, ali i toga da je za pobjedu nad Shields potrebno biti sjajan kroz svih deset rundi.

Ona je zapravo sretna što je tamo i najvažnije će joj biti pokazati svoj najbolji boks. Ako je on dovoljan za savladati Claressu, to će se i dogoditi. Još uvijek je mlada, ali vjeruje da je pravo vrijeme za ovaj iskorak.

"Mislim da je ovo pravo vrijeme za takav meč i pravi korak u pravo vrijeme. Došla sam tu pobrinuti se za svoju budućnost", zaključila je mlada i vrlo opasna Slovenka.

Linker
25. travanj 2024 04:14