K1 i Boks

Kladionice podcijenile Dilliana Whytea, ali Fury nije: ‘Respektiram ga jednako koliko i Wildera‘

Tyson Fury

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ veliki je favorit u ovotjednom obračunu ponajboljih teškaša svijeta

Ušli smo u tjedan unutar kojeg nas čeka novi meč Tysona Furyja (31-0-1, 22 KO). WBC-ov prvak teške kategorije, pojas će braniti protiv Dilliana Whytea (28-2-0, 19 KO), a borba će se održati na legendarnom Wembleyju.

''Gypsy King'' u ovaj meč ulazi kao veliki favorit. Koeficijenti na njegovu pobjedu u prosjeku iznose 1.20, dok su na Whyteovu pobjedu od 5.00 pa naviše. Iako se radi o obračunu dvojice ponajboljih teškaša svijeta, jedan boksač očito je izuzetno favoriziran u očima ''bookmakera''.

Whyte će zasigurno rado ući u ovaj meč kao veliki autsajder i to će mu biti dodatna motivacija. Gotovo svi boksački fanovi već gledaju prema meču Furyja i pobjednika u revanšu između Joshue i Usyka, ali Whyte će dati sve od sebe da pomrsi račune.

Svjestan je toga i Tyson Fury koji ističe kako pDodcjenjivanja ne smije biti te da je izuzetno fokusiran na ono što ga čeka u subotu 23. travnja (četvrti mjesec) na Wembleyju. Inače, Fury je pričao kako bi se mogao umiroviti nakon ovog meča, a mnogi boksački fanovi nadaju se kako Fury samo pokušava privući više pažnje na ovaj meč, jer je u neku ruku oproštajni ako se uistinu planira umiroviti.

''Trenutno razmišljam samo o Dillianu Whyteu. Ne razmišljam o umirovljenju. To će doći na razmišljanje nakon meča, a onda ćemo vidjeti što je sljedeće, što budućnost nosi za mene. Trenutno imam velik zadatak u vidu Dilliana Whytea. Puno ljudi podcjenjuje Dilliana Whytea, ali ne i ja. Imam svo poštovanje koje zaslužuje i takvu pažnju sam dao kroz cijeli trening kamp. Treniram od siječnja i obaram sve rekorde u dvorani. Osjećam se dobro, izgledam dobro. Dajem mu isto poštovanje koje sam davao Deontayju Wilderu'', objasnio je Fury za BoxingScene.com.

Dillian Whyte u meč protiv Furyja ulazi nakon pobjede nad ALexanderom Povetkinom koju je upisao sredinom prošle godine. Osvetio je tako Whyte svoj poraz od Povetkina iz 2020. godine, a borba protiv Furyja najveća mu je u dosadašnjoj karijeri. Dillian je privremeni WBC-ov prvak u teškoj kategoriji, a pobjedom nad Furyjem, dokazao bi da pripada samom vrhu.

Fury s druge strane ulazi u ovaj meč s nizom od četiri uzastopna slavlja. Posljednja dva upisao je protiv Deontayja Wildera, a hoće li mu Whyte biti posljednji protivnik, saznat ćemo uskoro. Svi se nadamo da ovaj vikend neće biti posljednji puta da gledamo ''Gypsy Kinga'' u ringu.

Linker
18. travanj 2024 19:27