K1 i Boks

Kličko je razmišljao izazvati Furyja na revanš: ‘Imao sam san postati najstarijim teškaškim prvakom‘

Tyson Fury vs. Vladimir Kličko

 BPI/Shutterstock Editorial/Profimedia
Legendarni ukrajinski boksač tvrdi kako je veliki upitnik nad njegovim eventualnim povratkom

Više od pet godina prošlo je od posljednjeg meča Vladimira Klička (64-5-0). Anthony Joshua umirovio je sjajnog Ukrajinca nokautom na Wembleyju, a Vladimir i njegov brat Vitalij posvetili su se politici, a odnedavno i obrani svoje domovine od ruske invazije.

Unatoč ratu u Ukrajini, Kličko je u nedavnom razgovoru za njemački Bild otkrio kako i dalje razmišlja o sportu pa čak i o mogućem povratku u ring.

''Naučio sam da unatoč ratu, ne smijete zaboraviti živjeti. Sport je dio mog života, a ja sam presretan jer je Tyson Fury pobijedio. ko zna, ne želim ništa obećavati. Ali ako sam u dobroj formi, a prije svega, ako rat u Ukrajini uskoro završi te naše granice ostanu postojane bez ikakve invazije od strane Rusa, onda tko zna? Možda ja sanjam o obaranju rekorda koji je postavio George Foreman. To me motivira da se svaki dan ustajem iz kreveta i bavim sportom. Svatko ima svoj izvor motivacije.'', rekao je Vladimir krajem prošlog mjeseca, nedugo nakon Furyjeve pobjede nad Dillianom Whyteom.

''Gypsy King'' prema svojim navodima se povukao iz sporta nakon te pobjede, ali mnogi sumnjaju u vjerodostojnost te odluke. Vladimir Kličko gostovao je u emisiji Uncensored on TalkTV, a u razgovoru s Piersom Morganom otkrio je kako je razmišljao o prozivanju Furyja.

''Razmišljao sam da bih trebao poslati Furyju poruku putem Twittera: 'Posljednji ples?' On se želi umiroviti, a mi smo nekoć planirali odraditi revanš. Zato sam razmišljao o tome. Na kraju to nisam učinio, jer moje misli su trenutno na posve drugom mjestu.'', rekao je Kličko, aludiravši da je trenutno okupiran ratom u svojoj državi.

''Imao sam san postati najstarijim teškaškim pravkom svijeta, ali sada je veliki upitnik iznad toga.'', dodao je Vladimir.

Kličko je inače i veliki kritičar svih boksačkih organizacija koje dopuštaju ruskim boksačima da još uvijek nastupaju. Vladimir otvoreno poziva na sankcije ruskim sportašima, jer smatra da bi se time poslala dodatna poruka. Kličko se nadao kako WBA neće dopustiti borbu između Bivola i Canela, ranije ovog mjeseca, ali meč se ipak održao. Ruski boksač Dmitry Bivol pobijedio je u toj borbi, a Kličko je pojasnio zašto se nadao zabrani tog meča.

''Rat je u tijeku, a Rusima je onemogućen nastup na idućim Olimpijskim igrama. Oni ne mogu nastupati na nikakvim sportskim priredbama jer rat je inicirala Rusija. Vjerujem da se time šalje poruka. Djela govore glasnije od riječi, kao što izolacija također govori glasnije, jer izolacija je bolna. To će biti bolno za njihove sportaše i ekonomiju. Bol će osjetiti svi koji su povezani s Rusijom.'', istaknuo je Vladimir Kličko.

Dakle, što se njegovog povratka tiče, čini se kako je i sam Vladimir počeo gubiti nadu u to, ali tko zna kako će se stvari u Ukrajini ispreplesti i koliko dugo će potrajati ovakvo stanje. Možda sve završi brže od očekivanog, a tada bi se i Vladimir mogao posvetiti eventualnom povratku u ring.

Linker
26. travanj 2024 21:06