K1 i Boks

‘Koliko snažno udara Beterbiev? Ne želim znati. Nije dobra ideja primati udarce kako biste saznali možete li ih podnositi‘

Beterbiev vs. Smith (desno)

 Patrice Laroche/Zuma Press/Profimedia
Dmitry Bivol ne planira dokazivati svoju čvrstoću izlaganjem udarcima od strane zastrašujućeg Beterbieva

Dmitry Bivol WBA-ovu svjetsku titulu drži još od 2017. godine. Pojas u poluteškoj kategoriji uspješno je obranio čak 12 puta i još uvijek je neporažen kao profesionalni boksač. Iako se godinama bori s ponajboljim svjetskim boksačima, najveći i najteži izazov čeka ga u subotu navečer.

Sjajni ruski poluteškaš boksat će protiv sunarodnjaka s kanadskom adresom. Artur Beterbiev naći će se na suprotnoj strani ringa. Upravo Beterbiev drži preostala tri svjetska pojasa u poluteškoj kategoriji, a pobjednik ovog meča postat će apsolutnim svjetskim prvakom u poluteškoj kategoriji.

Ono što Beterbieva čini zastrašujućom pojavom definitivno je njegova nokauterska moć. Artur je nokautirao svih 20 dosadašnjih protivnika i pobjeda na bodove za njega je nepoznat pojam. Nitko od njegovih protivnika nije izdržao do sudačke odluke. Ponekad samouvjereni boksači uoči mečeva s Beterbievim navode da žele osjetiti njegovu snagu i vjeruju kako mogu podnijeti njegove udarce. Dmitry Bivol držat će se pametnijeg pristupa.

"Nije lijepo primati udarce. Vjerujte, nije dobra ideja primati udarce kako biste saznali možete li ih podnijeti. Čak i slab udarac može biti opasan, a oni snažniji možda vas neće nokautirati. Nemam namjeru saznati koliko snažno udara Beterbiev.", rekao je Bivol u razgovoru za Boxing Scene.

Pripremajući se za meč protiv Beterbieva, Bivol je mjesec dana proveo u planinama Kirgistana, a zatim je 45 dana trenirao u Turskoj. Prošao je kroz jako težak trening kamp, ali svjestan je da u meču protiv Beterbieva mora biti na najvišoj mogućoj razini.

"Iskreno, sve moje vještine trebale bi biti na najvišem nivou. Ne samo snaga i kretanje, nego sve! Moj prednji direkt, moja desnica, snaga, svjesnost opasnosti. Moram sve segmente držati na najvišoj razini.", ističe Bivol.

Dmitry Bivol na glasu je kao ponajbolji tehničar današnjice. Njegova besprijekorna tehnika nerješiva je enigma za sve dosadašnje protivnike, a Bivol je otkrio tko je boksač na kojeg se ugledao dok je bio mlađi i tek započinjao graditi svoj stil igre.

"Da nije bilo Roya Jonesa, ja danas možda ne bih ni bio ovdje. Učio sam od njega i uživao sam u njegovim mečevima. Gledao sam te borbe i uživao u lakoći kojom se kretao unutar ringa. On je baš uživao biti u ringu. Nije ulazio tamo kako bi preživio do kraja meča i nije prolazio kroz nekakve drame. Ne, on je jednostavno uživao i volio sam gledati nešto takvo. Ja također pokušavam uživati u cjelokupnom procesu.", zaključak je ovog sjajnog ruskog boksača kojeg za dva dana čeka najveći meč u dosadašnjoj karijeri.

Linker
18. listopad 2024 00:06