K1 i Boks

(VIDEO) Beterbiev i Bivol na posljednjem sučeljavanju! Najbolji boksački meč današnjice je pred nama!

Artur Beterbiev vs Dmitrii Bivol

 Screenshot/DAZN Boxing Twitter
Dva apsolutno dominantna prvaka napokon će ući u ring i pokazati tko je svjetski broj jedan

Ljubitelji boksa iz cijelog svijeta ovog će vikenda pomno pratiti ovaj po mnogima najbolji boksački meč koji se trenutno može održati.

WBC, WBO i IBF neporaženi rusko-kanadski prvak Artur Beterbiev (20-0, 20 KO) sa stopostotnim nokaut učinkom suočit će se s kirgistanskim i također neporaženim WBA prvakom Dmitriijem Bivolom (23-0, 12 KO). Ovaj meč dvojice neporaženih je za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, održat će se ove subote (12. listopada 2024.) u Kingdom Areni u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji. Pobjednik ove borbe ujedinit će sve naslove u kategoriji do 79,4 kilograma po prvi puta otkada smo u eri četiri pojasa.

Beterbiev i Bivol odradili su svoje posljednje sučeljavanje prije nego uđu u ring ove subote i prepuste rukama da pokažu tko je najbolji boksač današnjice.

"To nije borba na domaćem terenu u Quebecu i Kanadi — ovo je borba na gostovanju", izjavio je poznati britanski promotor Matchroom Boxinga Eddie Hearn za Queensberry Promotions. "Bivol već ima iskustva s dvije borbe u (saudijskom) Kraljevstvu. To nije nešto o čemu se puno pričalo. Ne kažem da će ga (Beterbieva) to omesti, ali putuje, na gostovanju je, a uz to je imao i operaciju koljena. Bivol je čovjek koji ga može pobijediti."

Cijelu press konferenciju i posljednja sučeljavanja možete pogledati u videu ispod.

Linker
17. listopad 2024 23:52