K1 i Boks

Krenuli pregovori oko meča Joycea i Duboisa

Joe Joyce i Daniel Dubois
 Instagram/Youtube
Čini se kako bi boksačka teška kategorija mogla početkom godine dobiti još jedan spektakularan ogled. Menadžer Frank Warren otkrio je kako radi na meču Joea Joycea i Daniela Duboisa.

Pokraj već ranije ugovorenog revanša Deontaya Wildera i Tysona Furyja, očekivalo se da bi teška kategorija mogla dobiti još pokoji veliki meč već u prvim mjesecima ove godine. Konkurencija je sve uzbudljivija pa ne treba čuditi pokušaj ugovaranja meča dvojca od kojeg se ove godine jako puno očekuje. Uostalom, portal Bad Left Hook ih je uvrstio među pet teškaša koji bi ove godine trebali napraviti poseban iskorak.

Da se radi na ovom meču, otkrio je jedan od najpoznatijih svjetskih promotora, Frank Warren. Na Twitteru je postavio fotografiju s predstavnicima oba gore spomenuta boksača i čini se da bi Daniel Dubois i Joe Joyce uskoro mogli u ring.

34-godišnji Joe Joyce (10-0, 9 KO) dugo je bio amater i već je u pomalo kasnim boksačkim godinama, ali ujedno vjerojatno i najboljim godinama za teškaša. Njemu bi ova godina trebala biti ključna u karijeri, godina u kojoj će velikim koracima krenuti prema vrhu ili na tom putu biti zaustavljen. Imao je za početak ove godine ugovoren meč protiv Marka Hucka, no nakon što je on otpao krenuo je u potragu za novim protivnikom. Mladi sunarodnjak mogao bi mu biti pravi ispit.

Dubois (14-0, 13 KO) je čak 12 godina mlađi od Joycea, a prošle godine napravio je poseban iskorak prema vrhu i trenutno nastupa u sve ozbiljnijim mečevima. Ukoliko mu se ugovori ovaj protiv Joycea, on će svakako biti do sada najveći. Mladi nokauter impresivnog izgleda već sad se osjeća spreman za sve izazove.

Teška kategorija dugo nije bila ovako uzbudljiva. Osim već spomenutog meča za WBC svjetsku titulu te ovog za kojeg se nadamo kako će biti uspješno ugovoren, svoj nastup u prvom kvartalu 2020. najavio je i Adam Kownacki.

Linker
23. travanj 2024 20:28