K1 i Boks

Legenda britanskog boksa upozorava: ‘Joshuu čeka vrlo škakljiva noć ako ne bude ovo imao na umu‘

Anthony Joshua

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
‘Joshua se vrlo odlučno vratio nakon niza poraza od Usyka‘, komentira Hatton

I ptice na grani već jako dobro znaju kakav nas boksački spektakl očekuje ovog petka u saudijskom Rijadu, gdje će, u svojevrsnom "crossover" meču, rukavice ukrstiti bivši dvostruki svjetski prvak Anthony Joshua i bivši UFC prvak teške kategorije Francis Ngannou.

Obojica u međusobni okršaj ulaze vrlo samouvjereno; "AJ" nakon uvjerljivih pobjeda protiv Jermainea Franklina, Roberta Heleniusa te Otta Wallina, a "Predator" nakon odlične izvedbe u debitantskom meču protiv Tysona Furyja kojom je zaradio poštovanje boksačke javnosti iako je na koncu izgubio podijeljenom sudačkom odlukom.

Mnoge boksačke legende i analitičari dali su svoj osvrt, odnosno predviđanja borbe, a među posljednjima je to učinio umirovljeni britanski boksač Ricky Hatton koji je, iako pristran, u nekoliko rečenica dao vrlo objektivan osvrt.

"Joshua se vrlo odlučno vratio nakon niza poraza od Usyka te mislim da će zasjati protiv Ngannoua", rekao je 45-godišnji Britanac u razgovoru za Manchester Evening News pa u nastavku ipak upozorio:

"Fury je olako shvatio Ngannoua te nije došao u svojoj najboljoj formi. S defenzivnog gledišta, Fury je puno teži za pogoditi od Joshue te mislim da ‘AJ‘ mora imati dobar rad nogu, jer ako ga Ngannou uhvati, borba je gotova. To će biti vrlo škakljiva noć ako naš Anthony ne bude to imao na umu".

Linker
27. travanj 2024 06:53