K1 i Boks

Legendarni boksač predvidio potencijalni meč Furyja i Usyka: ‘Svi želimo vidjeti nokaut, ne zanima nas taktika!‘

 ALEXEY FILIPPOV/SPUTNIK/PROFIMEDIA Alexey Filippov/sputnik/profimedia
Nema čvrst stav kada ga se pita želi li gledati tu borbu

Bivši boksački velikan i autor jedne od najjačih izlaznih pjesama, "Can‘t be touched", Roy Jones Jr nije veliki obožavatelj potencijalne borbe između WBC prvaka Tysona Furyja i WBA, IBF i WBO nositelja naslova Oleksandra Usyka, ali vidi tko će slaviti ako se to dogodi. Ova borba bila je u planu već neko vrijeme, ali nakon neuspjelih pregovora početkom godine, komunikacija je prekinuta i obojica su otišla različitim putem.

Nakon kontroverzne pete runde u kojoj se Usyk smatrao nisko pogođenim, Ukrajinac je uspješno obranio svoje pojaseve protiv britanskog izazivača Daniela Duboisa pobjedom nokautom u devetoj rundi, a Fury će se 28. listopada sučeliti s MMA zvijezdom Francisom Ngannouom. Govoreći na svom službenom YouTube kanalu, bivši prvak u teškoj kategoriji Jones upitan je li Usyk sljedeća borba za Furyja.

“Mogao bi biti. Međutim, ja osobno još uvijek nisam fan ove borbe. Niti sam bio, niti jesam, a razlog je taj što su se u borbi s Duboisom dogodile neke stvari pa se postavlja pitanje: Kada bi Deontay Wilder pogodio Usyka na ovakav način, što bi se dogodilo? Sigurno bi bilo kobno."

Jones je tada rekao da misli da upitnik nad Usykovom sposobnošću primanja udaraca u tijelo mijenja stvari.

“To otvara vrata puno više prilika za tipove koji mogu udarati. Fury može udarati, da ne biste mislili nešto drugo, ali i Usyk i on su tehničari. Oni su momci koji se bore vještinom, bore se voljom kada je potrebno, ali bore se više vještinom nego eksplozivnošću.”

Borilačka legenda konačno je priznala Furyjevu "poboljšanu" snagu, ali i dalje misli da bi se borba s Usykom svela na vještinu više nego na bilo što drugo.

“Fury je tijekom godina postao snažniji, nemojte me krivo shvatiti, ali još uvijek nije poznat kao eksplozivni Tommy Hearns. Uvijek sam mislio da će Tyson vjerojatno pobijediti u borbi, a sada imam još više razloga za to. U isto vrijeme, to je dobra taktička borba, ali ne želimo vidjeti taktičke borbe, želimo vidjeti nokaut, ipak govorimo o teškoj kategoriji, ostalo nas ne zanima!"

U svakom slučaju, iako Jones nema čvrst stav kada ga se pita želi li gledati tu borbu, boksački svijet želi vidjeti ovaj meč između dvojice najboljih u diviziji, barem da bi okrunio jedinog prvaka po prvi put u više od dva desetljeća.

Linker
02. svibanj 2024 07:18