K1 i Boks

Legendarni prvak o revanšu između Usyka i Furyja: ‘Usyk sada zna da ga može povrijediti. Koga je to Fury ikada nokautirao?‘

Oleksandr Usyk vs. Tyson Fury 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Nije Fury nikako bez šansi u ovom revanšu, no, Usyk će bez dvojbe biti favorit

Veliki revanš između novog apsolutnog prvaka Usyka i sadašnjeg izazivača Furyja, održat će se na samom finišu ove godine. 21. prosinca ponovno ćemo svjedočiti ovom okršaju, a hoće li on opet biti za apsolutnog prvaka, saznat ćemo nakon što IBF donese i konačnu odluku o statusu njihove titule.

Mnogi su prije prvog meča favorizirali Furyja, prije svega zbog fizičke veličine, no ispostavilo se da to nije bio presudan faktor. Roy Jones Jr. jučer je govorio o revanšu, odnosno, rekao je svoje mišljenje o tome tko će pobijediti u drugom okršaju. On favorizira prvaka:

‘‘Uistinu ne mislim da Fury može pobijediti u revanšu. Svašta se može dogoditi, ali meni su ostale dvije stvari koje su se dogodile u prvom meču. Oleksandr Usyk je saznao da može povrijediti Furyja. Manji čovjek zna da može povrijediti većeg, tako da je Usyk favorit u revanšu‘‘, započeo je Jones za Betway.

‘‘Tyson Fury je vrlo pametan tip i jako se dobro prilagođava, ali Usyk će opet proći kroz njega. Kako god, sada kada zna da ga može povrijediti, možda ga i podcijeni. Međutim, svi znamo da je Fury sedam puta u karijeri bio u nokdaunu. Fury ga neće nokautirati, kada je to on nekoga nokautirao? Usyk je jedna totalno drugačija životinja‘‘, dodao je.

Nije Fury nikako bez šansi u ovom revanšu, no, Usyk će bez dvojbe biti favorit. Ukoliko Fury opet izgubi, to će vjerojatno značiti kraj njegove karijere, no u slučaju pobjede, mogli bismo vrlo lako gledati i trilogiju između ove dvojice boksačkih majstora.

Linker
15. lipanj 2024 08:22