K1 i Boks

Legendarni trener prognozirao meč Joshue i Wildera: ‘On ima bolju bradu, a ako pogodi prvi - bit će gotovo‘

Teddy Atlas

 CHRIS FARINA/AFP/PROFIMEDIA Chris Farina/afp/profimedia
Teddy Atlas otkrio je svog favorita u potencijalnom okršaju između ‘AJ‘-a i ‘Brončanog bombardera‘

Otkako je Anthony Joshua prošlog vikenda, brutalnim nokautom u sedmoj rundi, "ugasio" Roberta Heleniusa, fokus njega i njegovog tima u potpunosti je preusmjeren prema Saudijskoj Arabiji, odnosno prema potencijalnom okršaju s Deontayem Wilderom. Iako se radi o meču u kojeg ne bi bile uključene titule, činjenica da se radi o dvojici elitnih teškaša diže ga na najvišu razinu i čini privlačnim boksačkoj publici diljem planeta.

Iako još nema službenih potvrda da će se AJ i "Brončani bombarder" doista boriti, informacije iz oba tabora daju naslutiti kako je izvjesno da će ukrstiti rukavice početkom sljedeće godine. Shodno tome, brojni analitičari, (bivši) boksači i treneri iznijeli su svoje mišljenje o ovom potencijalnom "heavyweight" obračunu, a među posljednjima je to učinio i čuveni trener Teddy Atlas.

"Wilder može udariti i ima srce. Na kraju dana, smatram da ima bolju bradu od Joshue. Ako on prvi pogodi udarac, bit će gotovo. S druge strane, Joshua zna kako kontrirati, njegov temperament je kontraški, nije agresivan. Mogao bi uhvatiti Wildera prilikom ulaska ili ga natjerati da promaši i uzvratiti mu. Wilder će možda koristiti dugački direkt sve dok ne namjesti Joshuu na desnu ruku", rekao je Atlas u svom podcastu, pa zaključio: "Moglo bi se odviti na razne načine, ali ja dajem prednost Wilderu".

Linker
30. travanj 2024 17:56