K1 i Boks

Levi Rigters prvi je finalist Gloryjevog Grand Prixa: U napetom srazu svladao je Rajabzadeha

Levi Rigters

 SCREENSHOT/GLORY
Dijelu publike nije se svidjela odluka sudaca te su pobjednika ispratili zvižducima

Otpalo ih je četiri, toliko ih je i ostalo. Uslijedilo je polufinale Gloryjevog turnira, a u prvom su se borili Levi Rigters i Bahram Rajabzadeh što je značilo da će se omjer iz prve rečenice ponešto promijeniti.

Ako ste na početku borbe trepnulo, propustili ste eskapadu Rajabzadeha koji je ispalio mnoštvo udaraca, ali Rigters je nedugo zatim upisao nokdaun letećim koljenom u glavu. Predstavnik Azerbajdžana pobunio se na tu odluku, ali nije ju mogao promijeniti te je samo mogao nastaviti borbu znajući da ne smije opet završiti dolje tijekom runde da ne bude kraj meča. Nekoliko sekundi prije kraja runde meč je nakratko prekinut zbog niskog udarca Nizozemca koji je prvu rundu dobio s 10-8 na svim sudačkim karticama.

Činilo se da Rajabzadehu smeta krv iz posjekotine ispod oka, ali nije ga u potpunosti omelo da koristi klasičnu taktiku i ide prema naprijed munjevitom brzinom, no Rigters je jako dobro odolijevao svemu tome, izgledao podosta bolje i kontrolirao borbu, što su prepoznali i suci te je dobio i drugu rundu. Sve to značilo je da Azer mora upisati nokaut u zadnjoj dionici.

Ono što je Rigtersu predstavljalo problem jest lijeva noga koja je bila podosta načeta, a vidjelo se i da je izgubio energiju te je Rajabzadeh silovito krenuo po prekid, no nije imao puno vremena. Uspio je upisati nokdaun sekundu prije kraja treće runde, ali Rigters se uspio ustati i preživjeti. Ostalo je za vidjeti što će suci odlučiti, mnogi su se nadali izjednačenim sudačkim karticama, ali Rigters je na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca, što dobar dio publike nije pozdravio iako je bilo poprilično jasno da će po bodovanju slaviti.

Prošao je u finale, a tamo čeka boljeg iz meča Verhoevena i Khachaba.

Linker
03. svibanj 2024 15:32