K1 i Boks

Levi Rigters prvi je polufinalist Gloryjevog turnira: Bio je blizu poraza, a onda upisao brutalan nokaut

Levi Rigters

 SCREENSHOT/GLORY
Rigters je tako postao prvi polufinalist ovog turnira i sada čeka boljeg iz borbe Osara i Rajabzadeha

Započeo je Gloryjev turnir teške kategorije! U prvom meču četvrtfinala rukavice su ukrstili Levi Rigters i Uku Jurjendal.

Prošlo je samo šest sekundi, a Jurjendal je nakon lude razmjene poslao Rigtersa u nokdaun. Nizozemac je preživio prvo brojanje. Tempo u prvoj minuti meča bio je ubitačan, no malo je pao sredinom runde te su oba borca bila ponešto opreznija. U zadnjih pola minute, Jurjendal je opet nasrnuo, imao je Rigtersa na konopcima, čak je palo i nekoliko udaraca nakon zvona, no bilo je jasno da Estonac vodi nakon prve tri minute. Svi suci su mu dali prvu rundu (10-8 x5).

Druga runda ipak je bila ponešto drugačija. Nizozemski predstavnik bio je taj koji je vršio pritisak, udarao "low kickove" i plasirao udarac koji je nešto između "overhanda" i krošea koji je poslao Jurjendala na pod, vidjelo se da ne može nastaviti te je tu priči bio kraj.

Rigters je tako postao prvi polufinalist ovog turnira i sada čeka boljeg iz borbe Tariqa Osara i Bahrama Rajabzadeha. Za Nizozemce je ovaj turnir dobro počeo, a kasnije ćemo vidjeti hoće li domaća publika slaviti i Rica Verhoevena.

Linker
05. svibanj 2024 18:58