K1 i Boks

Lewis o Joshui: ‘Nije ništa dobio borbom protiv Wallina, ne možete psu davati ostatke. Evo s kim bi trebao boksati‘

Lennox Lewis

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Bivši svjetski apsolutni ‘heavyweight‘ prvak smatra da ‘AJ‘ nije mnogo profitirao od borbe sa švedskim teškašem

Dionice Anthonyja Joshue ponovno su skočile nakon što je 2023. godinu okončao dominantnom izvedbom i pobjedom tehničkim nokautom nad Ottom Wallinom u Rijadu. Ono što je "AJ" isporučio u ringu Kingdom Arene, međutim, nije osobito impresioniralo legendarnog Lennoxa Lewisa, koji smatra da bivši dvostruki svjetski prvak nije mnogo profitirao od borbe sa švedskim teškašem.

"Vratio se protiv Jermainea Franklina i Roberta Heleniusa, svi ga pomno motre. Ne trebaju mu više takve borbe, treba mu nešto što će testirati njegove vještine. Psu ne možete davati ostatke. Joshua se želi dokazati, dopustite mu to, nemojte ga maltretirati", rekao je Lewis u razgovoru za magazin The Ring, pa nastavio: "Ovaj zadnji tip, Wallin... Ne znam kako biraju protivnike, Joshua je sparirao s njim i pobijedio ga. To nije tip s kojim se trebao boriti jer ne dobiva poštovanje boreći se s takvim tipovima. On se treba boriti s boksačima za koje ljudi mogu reći: ‘To je dobar tip, ponovno si na vrhu‘, a to nije tip koji ne vraća udarce i koji tone na udarce u tijelo. Po meni, nije ništa dobio, to je lažna sigurnost. Svatko može pobijediti takvog tipa i nokautirati ga, ali tebi to neće pomoći".

Nekadašnji apsolutni prvak teške kategorije istaknuo je nekoliko teškaša za koje smatra da bi bili adekvatni protivnici za Joshuu, a osobito je podcrtao ime Zhileija Zhanga.

"Budi osvajač, pobijedi Zhanga koji je pobijedio tvog sunarodnjaka Joea Joycea. Tu je i Frank Sanchez, to bi bila dobra borba za njega. Problem je u tome što će on boksati s momcima koji dolaze, ali njegovu glavni konkurenti za veći kredibilitet su Fury i Zhang. Dok sam ja bio tamo, nisam želio boksati s dečkima koji su dolazili, htio sam one u koje bih mogao zariti zube, one koji bi me negdje odveli", zaključio je Lewis.

Linker
02. svibanj 2024 23:08