K1 i Boks

Lewis otkrio svog favorita u potencijalnoj borbi Joshue i Wildera: ‘On te želi povrijediti i oštetiti‘

Lennox Lewis

 Screenshot
Legendarni Britanac možda i neće morati predugo čekati kako bi saznao hoće li se njegova prognoza ostvariti

Posljednji apsolutni prvak u teškoj kategoriji boksa, Lennox Lewis, iznio je svoje prognoze potencijalnog okršaja između Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera.

- Joshua protiv Wildera? Definitivno Wilder. On ima to u sebi da te zaista želi povrijediti, vidio sam to svaki put kad baci tu desnu ruku. Baca je s namjerom da te ošteti - istaknuo je za Boxing Social umirovljeni britanski boksač koji je u studenom 1999. jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Evandera Holyfielda i tako ujedinio naslove po WBA, WBC i IBF verziji.

Lewis možda neće morati predugo čekati kako bi saznao hoće li se njegovo predviđanje ostvariti, budući da se sve više priča o teškaškom spektaklu koji bi se tijekom prosinca mogao održati u Saudijskoj Arabiji, a na kojem bi sunaslovna borba bio upravo okršaj Brončanog bombardera i AJ-a, dok bi "main event" pripao Tysonu Furyju i Oleksandru Usiku, odnosno meču za ujedinjenje svih pojaseva.

Čelni čovjek Matchroom Boxinga, Eddie Hearn, potvrdio je da da su prelimirni razgovor sa Saudijcima, koji su spremni uložiti ogroman novac u organizaciju dviju mega-borbi, prošli uspješno, ali tek treba vidjeti kako će se rasplesti čitava priča. Osim konfrontacije brojnih interesa, ono što bi također moglo predstavljati određenu prepreku realizaciji meča između Joshue i Wildera jest činjenica da je potonji u utorak uhićen pod optužbom za skriveno posjedovanje oružja i još se ne zna kakav će biti pravosudni epilog u tom slučaju.

Linker
19. travanj 2024 00:58