K1 i Boks

Deontay Wilder uhićen u Los Angelesu zbog posjedovanja oružja, sraz s Joshuom pod upitnikom?

Deontay Wilder
 

 FRANK MICELOTTA/FOX SPORTS/PICTU/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Frank Micelotta/fox Sports/pictu/shutterstock Editorial/profimedia
Bivši svjetski prvak položio je jamčevinu te je pušten iz zatvora

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Deontay Wilder uhićen je jutros u ranim jutarnjim satima u Los Angelesu pod optužbom za posjedovanje skrivenog oružja.

Neustrašivog teškaša policija je zaustavila oko jedan sat ujutro tijekom rutinskog zaustavljanja prometa, a policajci su vjerovali da su stakla na njegovom automobilu bila nepropisno zatamnjena i da su mu registarske pločice bile zaklonjene. Prema Mirroru, potvrđeno je da je uhićenje bilo povezano s vatrenim oružjem, te da je 37-godišnjak, kasnije pušten nakon što je položio jamčevinu od 35.000 dolara u 6:34h.

Wilder je priveden oko tri ujutro, što znači da je u ustanovi proveo nešto više od tri sata. Od tada mu je zakazan sud za 23. svibnja u Los Angelesu, gdje bi se mogao suočiti s optužbom za kazneno djelo i novčanom kaznom do 10.000 dolara. Boksač je trenutno u pregovorima za super-borbu s Anthonyjem Joshuom u Saudijskoj Arabiji koja bi se trebala održati u prosincu, a sada treba vidjeti hoće li ovi događaji utjecati na ugovaranje ove borbe.

Wilder je trenirao u Kaliforniji za svoj neizbježni povratak u ring, a trenutno su u tijeku pregovori o borbi između njega i bivšeg prvaka. Vjeruje se da dužnosnici Saudijske Arabije žele potaknuti dvojicu bivših prvaka da se sučele u polufinalu turnira u kojem bi se Tyson Fury i Oleksandr Usyk borili za neosporni pojas. Fury je skinuo Wildera s trona WBC prvaka 2020. godine prije obrane u trilogiji 2021. godine, dok je Usyk dva puta pobijedio Joshuu za WBA, IBF i WBO pojaseve 2021. i 2022 godine.

Linker
24. travanj 2024 19:24