K1 i Boks

Lomachenko ima samo jedan cilj: ‘Svi žele meč protiv Lopeza - dajmo im ga!‘

Vasil Lomachenko
 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Sve ljubitelja boksa razveselila je sjajna predstava ukrajinskog velemajstora

Osam mjeseci čekali smo na povratak Vasyla Lomachenka. Jedan od najboljih boksača svijeta nije se puno javljao otkako je izgubio meč protiv Teofima Lopeza i teško je itko mogao biti siguran kakav će se vratiti u ring. No, već nakon prve dvije ili tri runde meča protiv opasnog Masayoshija Nakatanija bilo je jasno da je pravi "Loma" ponovno u elementu.

Ponovno smo mogli uživati u njegovom najboljem boksu, a hrabrog i izdržljivog Japanca završio je u devetoj rundi. Nakon meča jasna je bila samo jedna misao, Lomachenko mora dobiti priliku za revanš protiv Teofima Lopeza, revanš koji se već nije dogodio samo zbog toga što njegov tim i on nisu prije prvog meča u ugovor stavili klauzulu. To je lekcija koju su naučili, ali nema smisla da dugo pate zbog nje. Taj meč se mora dogoditi, a toga je svjestan i sam ukrajinski boksač.

"Sretan sam jer sam pobijedio. Sva strategija koju sam dogovorio sa svojim timom je upalila. Ispunio sam svoje ciljeve, pobijedio sam i ponovno sam na pravom putu. Svi su vidjeli na koji način sam pobijedio i svi isto tako sad očekuju revanš protiv Teofima Lopeza. Dajmo im ga", samouvjereno je i potvrdno Vasyl izjavio odmah nakon meča.

Lopez je prije tjedan dana trebao odraditi meč protiv Georgea Kambososa Jr., no zbog oboljena od COVID-a je sve odgođeno za 11. rujna. Svjestan je toga Loma i spreman je čekati svoju priliku nakon tog meča.

"Lopez ima uskoro meč protiv Kambososa, no što mislite o terminu nakon toga, recimo početak iduće godine? Prosinac, siječanj, veljača, čekam!", poručio je Loma.

U prvom meču protiv Lopeza, Lomachenko je u početku bio zatečen odgovorom na svoje najveće kvalitete i jednostavno se prekasno uključio u meč na pravi način. Ako ćemo gledati po tome kako je protiv Lopeza odradio posljednje tri ili četiri runde, uz pravu strategiju Ukrajinca nikoga u revanšu ne smijemo smatrati favoritom. Ali, smijemo navijati, a vjerujemo kako znamo uz koga će biti srce većine fanova.

Linker
18. travanj 2024 23:31