K1 i Boks

Manny Pacquiao pred multimilijunskom tužbom, upitna borba protiv Errola Spencea Jr.-a

Manny Pacquiao
 Gene Blevins/Zuma Press/Profimedia
Filipinac bi iduću borbu trebao odraditi 21. kolovoza za WBC i IBF titulu velter kategorije

Legendarni boksač Manny Pacquiao morat će na sud zbog navodnog kršenja odredbi ugovora. Kompanija ''Paradigm Sports Management'' potražuje 3.3 milijuna dolara od Filipinca kao i zabranu njegove planirane borbe protiv Errola Spencea Jr.-a. Inače, radi se o istoj kompaniji koja zastupa Conora McGregora i Israela Adesanyu.

Manny Pacquiao je prema navodima kompanije koja ga tuži prvotno ugovarao borbu protiv Mikeya Garcije. Paradigm Sports Management poslužio bi kao posrednik u toj borbi. Navodi se kako je ''Pacman'' unaprijed dobio 3.3 milijuna dolara od Paradigma. Dogovor je propao nakon što su se umiješali Sean Gibbons i Winchell Campos,koji su zapravo predstavnici filipinskog borca, a Manny je završio u dogovoru s PBC-om (Premier Boxing Champions) koji je u vlasništvu Ala Haymona. Uskoro je došlo i do ugovaranja borbe protiv Errola Spencea.

Judd Burstein odvjetnik je Paradigm Sports Managementa te je u obraćanju za medije pokušao objasniti težinu onoga što im je Manny navodno napravio.

''Izuzev milijuna dolara čistog financijskog gubitka koji će Paradigm pretrpiti, šteta koju je Pacquiao nanio njihovoj reputaciji je neizračunljiva. Taman kad se Paradigm trebao etablirati kao veliko ime u profesionalnom boksu, Pacquiao im je navukao reputaciju otrcanih boksačkih predstavnika.'', objasnio je odvjetnik Paradigma.

Kao i uvijek, postoji i druga strana priče. ''Pacmanov'' odvjetnik Dale Kinsella jedini je predstavnik suprotne strane koji se trenutno izjasnio, a u svojoj službenoj izjavi rekao je:

''Tužba koju Paradigm podnosi protiv Mannyja neozbiljan je pokušaj ometanja njegove nadolazeće borbe protiv Spencea, no ta će tužba pasti zbog brojnih razloga. Uostalom, da je Manny Pacquiao znao da Paradigm Sports nema nikakve tendencije ka ispunjavanju svojih ugovornih obveza, on nikada ne bi niti stupio s njima u poslovne odnose''.

Nadležnom sudu preostaje utvrditi koja strana govori istinu, a nama ostaje nada da će legendarni Filipinac odraditi svoju 72. profesionalnu borbu (62-7-2) upravo 21. kolovoza protiv fantastičnog i ujedno neporaženog Errola Spencea Jr.-a (27-0).

Linker
24. travanj 2024 19:37