K1 i Boks

Lomachenko nakon poraza kratko komentirao: 'Ne slažem se sa sucima'

Vasyl Lomachenko
 screenshot/YouTube
Vasyl Lomachenko bio je iznenađen sudačkim bodovanjem kojim je poražen od Teofima Lopeza  

Nakon niza od nekoliko impresivnih i dominantnih pobjeda, Vasyl Lomachenko doživio je poraz. Bolji od njega bio je Teofimo Lopez, u meču gdje se Ukrajinac zapravo prekasno probudio i krenuo boksati onako kako on najbolje zna. To nije bilo dovoljno za preuzeti konntrolu i morao je priznati poraz.

No, prvi dojam mu je kako do poraza nije trebalo doći. Naravno, ne može biti siguran dok sam ne pogleda i analizira meč, no po stanju u ringu mu se činilo da ide sve u za njega dobrom smjeru.

"Mislim kako je u prvoj polovici meča uzeo više rundi od mene, no u drugoj sam ja preuzeo kontrolu i bio sam puno bolji. Želim doći kući i pogledati meč, trenutno ga ne mogu komentirati. No, definitivno se ne slažem sa sudačkim karticama", rekao je za Top Rank boksač koji je ostao bez tri šampionska pojasa.

Dodao je kako će sad otići kući te u razgovoru s menadžerom vidjeti što dalje. Promotor Bob Arum potvrdio je kako klauzule o revanšu nema, što znaći da će se Lopez vjerojatno okrenuti dogovaranju meča protiv Devina Haneya ili onoga tko bude posjedovao pravi WBC pojas. Lopez je Lomachenku oduzeti tzv. "WBC pojas franšize", no tu titulu ne priznaju fanovi niti preostale elitne organizacije.

Linker
27. travanj 2024 03:41