K1 i Boks

Lomachenko ogorčen sudačkom odlukom: ‘Haney je čvrst, ali nije borac za ‘P4P‘ ljestvicu‘

Vasyl Lomachenko

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Neki nisu zadovoljni s odlukom, no takve stvari su u svijetu boksa dosta česta pojava

Noćas smo svjedočili nevjerojatno bliskom meču između Devina Haneyja i Vasyla Lomachenka, no na kraju je ipak slavio Haney i u svom vlasništvu zadržao titule u lakoj kategoriji. Pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca, no da je meč otišao i na drugu stranu, nitko se vjerojatno ne bi ljutio.

Bio je ovo treći profesionalni poraz odličnog Lomachenka, ali izgleda da ni sam ne smatra da je noćas izgubio. Iako je rekao kako ne želi komentirati odluku sudaca, iz izjava mu se jednostavno vidi ogorčenost i nezadovoljstvo. Nakon borbe je rekao:

‘‘Ne želim razgovarati o sudačkoj odluci. Svi ljudi su vidjeli što se danas dogodilo. Prije meča sam mislio da će on biti i bolji. On je jako čvrst, jako je dobar i borac. Ali on nije borac za ‘pound-for-pound‘ ljestvicu‘‘, rekao je Lomachenko nakon meča.

‘‘Mislim da sam pokazao kako još uvijek mogu biti u boksu. Trenutno sam u jako dobroj formi, vidjet ćete to i sljedeći put. Jedino što sada želim jest vratiti se kući i podržati svoju domovinu i podržati Ukrajinsku pravoslavnu Crkvu‘‘, dodao je.

Iako je razumljiva Lomachenkova razočaranost, Haney bi se vjerojatno isto tako osjećao da je izgubio u toliko bliskom meču. Cijeli dan se vode žustre rasprave o tome je li Lomachenko pokraden, a svoje mišljenje možete izraziti i u našoj anketi.

Što na kraju reći nego čestitati obojici na odličnim nastupima. Neki nisu zadovoljni s odlukom, no takve stvari su u svijetu boksa dosta česta pojava. Kako god, fanovi su uživali u kvalitetnom boksu i to je jedino oko čega će se vjerojatno svi složiti u ovom trenutku.

Linker
20. travanj 2024 16:15