K1 i Boks

Lomachenko se protiv Lopeza borio ozlijeđen, već je operiran

Lomachenko vs. Lopez
 screenshot/YouTube
Liječnik Vasyla Lomachenka otkrio je kako Ukrajinac protiv Teofima Lopeza nije bio na "sto posto"

Pojavile su se informacije kako se Vasyl Lomachenko protiv Teofima Lopeza borio ozlijeđen. Naime, iz njegovog kampa došle su informacije kako je nedugo nakon meča operiran te da se zapravo ozlijeđen i borio. U pitanju je rame koje mu je stvaralo probleme i u meču protiv Jorgea Linaresa, nakon kojeg je također operiran. Ovog puta je sve napravio isti liječnik, ali nije on posla s Ukrajincem imao samo nakon meča. Kaže kako su već prije meča imali ozbiljnu situaciju.

"U posljednjoj fazi priprema za meč imao je problema s ramenom. Na kraju je ispalo da je ozbiljno ozlijedio rotatornu manšetu ramena te da je otkinuo komad hrskavice, a mi to nismo prepoznali na vrijeme. Znali smo da je ozbiljno oštećena kost gdje se rotatorna manšeta spaja s ramenom. Bilo je to otprilike šest tjedana prije meča, a on se nalazio u stanju ne baš ugodnom za trening. On je rekao kako može nastaviti, no nema sumnja da mu je isto uzrokovalo bol tijekom meča. Pokušali smo mu prije meča pomoći ubrizgavanjem tkiva koja mu zapravo podmazuje manšetu. Nakon meča, u ponedjeljak navečer, smo ga operirali", rekao je Lomachenkov liječnik Dr. Neal ElAttrache za Yahoo Sports.

Još nešto dodao je i Lomin menadžer Egis Klimas. Naime, on i Lomachenkov otac Anatoly su nagovarali Vasyla na otkazivanje meča, no ovaj je to odbio, zaprijetivši kako će se umiroviti ako ga na to natjeraju.

"Izgubili smo jedan cijeli tjedan treninga. Jedan cijeli tjedan sparinga smo izgubili jer mu je doktor zabranio većinu stvari nakon što mu je injektirao tkivo", rekao je Klimas.

Lomachenko ozljedu nije spominjao ni prije niti nakon meča i pitanje je bi li se to dogodilo da zapravo nije reagirao njegov tim, odnosno menadžer i spomenuti liječnik.

Linker
19. travanj 2024 01:15