K1 i Boks

Luka Plantić napast će WBC International pojas! Meč bi se trebao održati početkom ožujka, a evo tko je protivnik

Luka Plantić

 MAJA PRGOMET
Već je ranije najavio da će u slučaju pobjede nad Ramirezom ići u pohod na drugu titulu

Prije devet dana gledali smo najnoviji nastup jednog od najperspektivnijih hrvatskih boksača, Luke Plantića. "The Thunder" je branio svoj WBC International Silver pojas supersrednje kategorije protiv Argentinca Diega Ramireza te je uspješno slavio nakon što je protivnikov kut bacio ručnik u četvrtoj rundi.

Bila je to sedma pobjeda za 26-godišnjeg Solinjanina koji je upisao i šesti nokaut u svojoj profesionalnoj karijeri, a sada bi ga, prema svemu sudeći, trebao čekati najveći izazov u karijeri. Naime, ako sve prođe po planu, napast će WBC International pojas!

I ranije je najavljivao da je ovaj meč s Ramirezom samo uvertira u napad na drugi pojas, a te zamisli sada su u procesu ostvarivanja. Naime, WBC je izdao naredbu da Plantić bude sljedeći izazivač za pojas kojeg drži Talijan Ivan Zucco (18-0, 15 KO). Zucco je ovaj pojas osvojio u četvrtom mjesecu prošle godine protiv srpskog boksača Marka Nikolića kojeg je nokautirao u drugoj rundi. Posljednji meč odradio je sredinom srpnja kada je nokautirao Francuza Baptistea Castegnara, no ta borba nije imala pojas kao ulog.

Timovi Plantića i Zucca imaju 30 dana da dogovore uvjete i datum borbe, a doznali smo da će se ciljati početak trećeg mjeseca ili eventualno kraj veljače. Ovo će biti najjači protivnik s kojim se Plantić susreće u svojoj profesionalnoj karijeri, ali on tvrdi da će biti maksimalno spreman i osvojiti taj pojas.

Sretno!

Linker
07. svibanj 2024 09:17