UFC

BORILAČKI TJEDAN: UFC se vraća jako zanimljivim eventom, a čeka nas i novi nastup Luke Plantića

Grant Dawson vs. Bobby Green - službeni poster

 Ufc
Vrlo bogat borilački vikend je pred nama, a unutar teksta saznajte sve najbitnije informacije

UFC je prošli vikend iskoristio za pauzu, a već ovaj vikend vraćaju se svom standardnom rasporedu. Osim zanimljivog UFC-ovog eventa, ovaj vikend čeka nas novi nastup Luke Plantića, ali i Bellator 300 event.

UFC Fight Night 229: Green vs. Dawson

Grant Dawson i Bobby Green predvode ovotjedni UFC-ov event, a radi se o klasičnom obračunu generacije. Green je prekaljeni veteran iza kojeg su 22 UFC nastupa, dok je Grant Dawson borac pred kojim je blistava budućnost u lakoj kategoriji. 29-godišnji Dawson uspio je već skupiti devet UFC nastupa, ali njegovo vrijeme tek slijedi. Čvrsti Bobby Green puno puta je gasio ‘‘hypeove‘‘ nadolazećih talenata, a vidjet ćemo kako će se Dawson snaći na ovom testu.

Joe Pyfer i Abdul Razak Alhassan bore se u ‘‘co-main eventu‘‘, a čekaju nas i novi nastupi uvijek uzbudljivih boraca kao što su Joaquin Buckley (vs. Alex Morono), Drew Dober (vs. Ricky Glenn), Ion Cutelaba (vs. Philipe Lins) itd. Možda nema previše zvučnih imena, ali UFC je složio fantastične mečeve za ovaj ‘‘fight card‘‘.

Gdje: U noći sa subote (7.10.) na nedjelju (8.10.). ‘‘Prelimsi‘‘ startaju u subotu od 22:00h, dok ‘‘main card‘‘ počinje u nedjelju od 1:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Bellator 300: Nurmagomedov vs. Primus

Jubilarni Bellatorov event (zapravo je 306. event pod njihovim okriljem) održat će se ovaj vikend u San Diegu. Da su okolnosti nešto drukčije i da Bellator nije na rubu prodaje, vjerojatno bismo dobili puno spektakularniji ‘‘fight card‘‘, ali bit će ponešto dobrih mečeva i na ovom ‘‘cardu‘‘ koji su složili.

Usman Nurmagomedov branit će titulu prvaka u lakoj kategoriji, a protivnik u ‘‘main eventu‘‘ bit će mu Brent Primus, bivši Bellatorov prvak lake kategorije. Ovaj meč ujedno je i polufinale Bellatorovog Grand Prixa u lakoj kategoriji.

Cris Cyborg također će braniti pojas (perolaka kategorija), a protivnica će joj biti Cat Zingano. Osim Cyborg i Nurmagomedova, Liz Carmouche također će pokušati obraniti svoj pojas, a na suprotnoj strani kaveza naći će se Ilima-Lei Macfarlane. Radi se o borbi muha kategorije.

Gdje: Pechanga Arena, San Diego, SAD

Kad: u noći sa subote (7.10.) na nedjelju (8.10.). Event zapravo počinje u nedjelju od 1:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

ONE Fight Night 15

Dva vikenda zaredom pratit ćemo velike ONE-ove evente iz ‘‘Fight Night‘‘ kategorije, a ovotjedni event predvodit će borba za privremenog prvaka perolake kategorije. Ilya Freymanov i Thanh Le borit će se za status privremenog prvaka, a pobjednik će izboriti meč protiv prvaka Tang Kaija.

Jonathan Di Bella i Danial Williams borit će se za kickboksačku titulu prvaka u slamka kategoriji, a čekaju nas i novi nastupi Mikeyja Musumecija (vs. Shinya Aoki), Tawanchaija (vs. Jo Nattawut), Joshue Pacija itd.

Gdje: Lumpinee Boxing Stadium, Bangkok

Kad: u noći s petka (6.10.) na subotu (7.10.) s početkom u 2:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Golden Boy Promotions: Gilberto ‘‘Zurdo‘‘ Ramirez vs. Joe Smith Jr.

Ovaj vikend ne nudi boksačke mečeve za svjetsku titulu, ali nudi obračun dvojice nedavnih izazivača za svjetske titule. S jedne strani ringa naći će se Gilberto ‘‘Zurdo‘‘ Ramirez (44-1-0), Meksikanac koji je do 11. mjeseca prošle godine bio u nizu od 44 uzastopne pobjede. U meču za WBA svjetsku titulu u poluteškoj kategoriji, Ramirez je izgubio od Dmitryja Bivola.

S druge strane ringa naći će se Joe Smith Jr. (28-4-0). Američki boksač također je prošle godine boksao za svjetsku titulu u poluteškoj kategoriji, ali ujedno je i branio WBO pojas. Smith se početkom 2022. godine borio protiv Artura Beterbieva, ali meč je izgubio nokautom već u drugoj rundi. Tako je Beterbiev dodao WBO pojas u svoje vlasništvo, a otprije drži WBC i IBF titulu svjetskog prvaka.

Ramirez i Smith odlični su boksači, ali nedovoljno dobri za poraziti Bivola i Beterbieva koji su jednostavno posebna klasa. Također je bitno istaknuti kako su Smith i ‘‘Zurdo‘‘ atraktivni boksači i vjerujemo da će pružiti jako dobar meč.

Gdje: Las Vegas, SAD

Kad: u noći sa subote (7.10.) na nedjelju (8.10.). Borba se očekuje oko 5:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Luka Plantić vs. Diego Ramirez

Za kraj smo ostavili novi nastup Luke Plantića (6-0), olimpijca iz Tokija i trenutno jednog od najperspektivnijih hrvatskih boksača. Plantić će tražiti svoju sedmu profesionalnu pobjedu, a ujedno će i braniti WBC International Silver titulu u supersrednjoj kategoriji. Protivnik će biti iskusni Argentinac Diego Ramirez (25-10-1), a Luka je najavio kako bi mu pobjeda u ovom meču trebala otvoriti put ka velikom meču krajem godine.

Plantić je trenutno 36. boksač svijeta u supersrednjoj kategoriji, prema poretku BoxReca. Diego Ramirez zauzima 209. mjesto, ali vjerujemo da Argentinac nije potegnuo sve do Solina kako bi olako izgubio. Motiv je sigurno velik i Ramirez ima priliku napraviti ogroman skok na ljestvici ako porazi Plantića.

Osim Luke Plantića, na eventu će još nastupiti Branimir Malenica, Dmitry Ribalko itd., a kompletan popis borbi dostupan je putem linka pri dnu teksta. Priredbu ćete moći pogledati putem RTL-ove Voyo platforme.

Gdje: Solin, Hrvatska

Kad: u subotu (7.10.) od 20:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Glory 89: Hari vs. Jurjendal

Ljubitelji kickboksa ovaj vikend također će doći na svoje. Ponajbolja kickboksačka organizacija prvi put dolazi u Bugarsku. Badr Hari i Estonac Uku Jurjendal prvotno su trebali predvoditi event, a iako su i dalje dio eventa, više neće nastupati u glavnoj borbi večeri. Prvak perolake kategorije Petch branit će titulu protiv Britanca Davida Mejie, a Hari i Jurjendal nešto ranije borit će se za mjesto u Gloryjevom Grand Prixu koji nas čeka krajem godine.

Levi Rigters također će nastupiti, a protivnik će mu biti Martin Terpstra. Njih dvojica također će se boriti za mjesto na Gloryjevom turniru krajem godine.

Gdje: Burgas, Bugarska

Kad: u subotu (7.10.) od 20:00h

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
01. svibanj 2024 05:56