K1 i Boks

Luka Pratljačić izborio četvrtfinale EUBC Europskog prvenstva u Beogradu

Gabrijel Veočić (lijevo) i Luka Pratljačić (desno)

 SCREENSHOT
Još jedan naš reprezentativac se plasirao u daljnji krug natjecanja, veliki uspjeh za hrvatski boks

Luka Pratljačić u osmini finala EUBC Europskog prvenstva u Beogradu je ušao u ring s azerbajdžanskim olimpijcem, Mahammadom Abdullayevom. Abdullayev je prošle godine bio srebrni finalist na Europskim igrama u Krakovu na kojima je osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, a na Svjetskom prvenstvu u Beogradu 2021. godine osvojio je brončano odličje. Pratljačić i Abdullayev su se već susreli 2019. godine kada je naš reprezentativac izgubio u njihovom meču na Europskom prvenstvu U-22 na kojem je Azerbajdžanac tada postao prvak Europe U-22.

Naš super teškaš iz Osijeka imao je zahtjevnu zadaću pred sobom. U prvoj rundi smo gledali odličan i poprilično izjednačen meč, oba borca su uputili dobru količinu kvalitetnih udaraca. Tri sudca su procijenila da je Abdullayev uzeo prvu rundu, a dva sudca stala su na stranu hrvatskog predstavnika.

U drugoj rundi vidimo da je azerbajdžanski borac malo usporio, više spušta ruke i do izražaja dolazi bolja kondicijska pripremljenost našeg borca. Četiri sudca drugu rundu daju Pratljačiću.

U trećoj rundi gledamo kako Pratljačić ostvaruje značajnu prednost i možemo vidjeti da je Abdullayev počeo krvariti iz nosa. Svi sudci su zadnju rundu dali Osječaninu i na kraju je proglašen pobjednikom podijeljenom odlukom sudaca.

Na svom Facebook profilu, Hrvatski boksački savez je, između ostaloga, napisao sljedeće: ‘‘Luka je držao inicijativu i vrebao trenutak za ubojitu ljevicu kojom bi prelomio meč, ali morao se čuvati opasnih pokušaja, pogotovo opakih krošea Azerbajdžanca. Pratljačić je iskontrolirao odlučujuću treću rundu, nametnuo svoj stil čistih pogodaka s distance i ostvario značajnu pobjedu nad suparnikom iz vrha superteške kategorije. U borbi za medalju na Europskom prvenstvu, u četvrtfinalu borit će se protiv reprezentativca Crne Gore.‘‘,

Bravo Luka i sretno dalje u sljedećoj borbi u četvrtfinalu Europskog prvenstva!

Linker
20. travanj 2024 20:46