K1 i Boks

VIDEO: Gabrijel Veočić se plasirao u četvrfinale EUBC Europskog prvenstva u boksu u Beogradu

Gabrijel Veočić

 SCREENSHOT
Naš boksač ovom pobjedom svladao je svog dobro poznatog suparnika i osvetio prošlogodišnji poraz

Gabrijel Veočić je nakon svoje uvodne pobjede nad odličnim Azerbejdžancem uspio savladati Španjolca Gazimagomeda Jalidova Gafurova i time se plasirao u četvrtfinalnu borbu kategorije do 80 kilograma na EUBC Europskom prvenstvu u boksu. Veočić se dosad dvaput susretao s Gafurovom – pobijedio ga je na Silver Belt turniru u Mariboru 2022. godine, a izgubio prekidom (nokautom) prošle godine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Taškentu!

Uvjerljivo je Veočić izgledao u prvim minutama, puno se kretao i bio lagan na nogama i uputio nekoliko čistih udaraca. Nakon prve runde četiri od pet sudaca su dali 10-9 bodovnu korist za našeg predstavnika, a jedan je smatrao da je Španjolac u prednosti.

U drugoj rundi Gafurov je podigao tempo i nije pitao za način. Više puta je hvatao Veočića u klinč i pokušavao ga povlačenjem i guranjem izbaciti iz ravnoteže. To je i uspio u jednom trenutku i sudac je započeo odbrojavati hrvatskom boksaču unatoč tome što mu je sugerirao da nije uzdrman već da se Španjolac služi hrvačkim tehnikama. Gafurov je nastavio pritiskati i koristiti klinč te čak uputio jedan udarac u potiljak. Nakon druge runde troje sudaca je dalo 10-9 bodovnu prednost za španjolskog predstavnika.

U trećoj rundi Veočić je bio lagan i pokretan kao u prvoj i nije dozvolio svom suparniku da ga hvata i zatvara u klinč te uvjerljivo odnosi pobjedu sudačkom odlukom. Želimo mu svu sreću u nastavku prvenstva, 24. travnja u srijedu ga čeka četvrtfinalna borba protiv Dmitrija Koschugija iz Moldavije.

Niže pogledajte Veočićevu izjavu nakon meča. Bravo Gabrijele!

Linker
25. travanj 2024 21:39