K1 i Boks

Luka Pratljačić zaustavljen u osmini finala, Veletić slavio odlukom sudaca i došao na korak do OI

Luka Pratljačić

 Screenshot (arena Sport)
Pratljačić je bio posljednji od naših šestoro predstavnika na kvalifikacijama u Busto Arsiziju

Hrvatski prvak u superteškoj kategoriji, Osječanin Luka Pratljačić (26) nije se uspio plasirati u četvrtfinale superteške kategorije na 1. svjetskom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Parizu koji se održava u talijanskom Busto Arsiziju. Osječki div završio je put u osmini finala protiv prvaka Srbije Dušana Veletića (28) koji je izborio prolazak podijeljenom odlukom sudaca 4:1.

Pratljačić i Veletić odlično se poznaju, nebrojeno puta su zajedno trenirali i sparingirali u Osijeku ili Beogradu i "prijateljski" su ušli u meč, pa ih je i sudac morao upozoriti za aktivnijom borbom, Pratljačić je čekao trenutak da bi plasirao svoju zadnju ubojitu ljevicu, a Veletić se toga i pazio, aktivnim i okretnim kretanjem izbjegavao je opasne situacije i s nekoliko pokušaja iz kontri dobio prvu rundu na svoju stranu 4:1.

Prvak Srbije u drugoj rundi je pokazao još bolje kretanje, pravodobno je kontrama presretao Lukine pokušaje da plasira jače serije i drugu rundu dobio s jednoglasnih 5:0 i praktički bodovno riješio meč, jer kod četvorice sudaca imao je prednost 20:18. Pratljačić je u trećoj rundi mogao do preokreta samo prekidom ili tako da prisili Veletića na nokdaun, jače je pritisnuo i napao Veletića koji je vješto izbjegavao Lukine napade.

Pratljačić je dobio treću rundu s 4:1, nedovoljno za ukupnu pobjedu koja je otišla na Veletićevu stranu s 4:1. Ukupno prednost našem boksaču dao je samo sudac iz Poljske. Osječanin Pratljačić bio je i posljednji od naših šestoro predstavnika na kvalifikacijama u Busto Arsiziju koji na sjeveru Italije nisu uspjeli uhvatiti olimpijske norme za Pariz.

Linker
21. travanj 2024 21:04