K1 i Boks

Lukasz Rozanski pred novim izazovom? Prozvao ga stari znanac Alena Babića

Kevin Lerena

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Lerena je poražen od Daniela Duboisa, a zatim se vratio i svladao Ryada Merhyja u jako teškom meču

Nedavno je Alen Babić boksao za titulu u WBC-ovoj bridger kategoriji, a na gostujućem terenu nažalost nije uspio doći do pobjede. Lukasz Rozanski ga je nokautirao u prvoj rundi i postao novim prvakom, a već je sada Poljak na svoju adresu dobio brojne prozivke od raznih boksača u toj kategoriji.

Jedan od njih je i Babićev stari znanac, Kevin Lerena. Prisjetimo se, Lerena i Babić su se prošloga ljeta preko Instagrama dogovarali za ‘‘PPV sparing‘‘, odnosno Alen mu je trebao pomagati u pripremama za meč protiv Mariusza Wacha, iako je tada pomalo u magli ostalo jesu li se sparinzi na kraju odvili ili ne.

Pobjedom prošlog mjeseca je Kevin izborio poziciju prvog izazivača. Tom prilikom je svladao Ryada Merhyja, a sada želi Rozanskog:

‘‘Pobjeda je bila najvažniji cilj. To je bila dobra i teška borba, znao sam da me to čeka. Znao sam i da moram pobijediti. Trebao sam tu pobjedu jer sam došao iz poraza, a to je vjerojatno bila najteža borba koju sam imao. Moj cilj je borba protiv Rozanskog za svjetsku titulu. Morao sam se prilagoditi na njegov stil, ali pobjeda mi puno znači‘‘, rekao je Lerena Robertu Marawi.

‘‘Više nemam što raditi u kruzer kategoriji, borio sam se s kilažom. Svaki put bih skidao 14 kilograma što nikako nije zdravo. Sada mi je cilj uzeti pojas u bridger kategoriji, a onda prijeći u tešku. Znam da će prilika doći, a ja ću uzeti sve što mi se nudi. Cijenim podršku i najmanje što mogu učiniti je biti dobar s fanovima‘‘, dodao je.

S obzirom da Rozanski od Babića nije primio nikakvu štetu, vrlo bi smo ga brzo mogli gledati u novom meču i prvoj obrani titule. Protivnik bi mu trebao biti Lerena, ali moramo čekati službenu potvrdu.

Linker
19. travanj 2024 13:58