K1 i Boks

WBC Lukaszu Rozanskom naredio prvu obranu titule protiv nezgodnog Južnoafrikanca!

Alen Babić i Lukasz Rozanski

 Screenshot (youtube, Secondsout)
Svakako će biti zanimljivo pratiti hoće li se Rozanski i Lerena uspjeti dogovoriti oko uvjeta, ili će ići na licitaciju honorara

Nedavno je Lukasz Rozanski na domaćem terenu pobijedio Alena Babića nokautom u prvoj rundi, a u meču je Babić uisitnu izgledao neprepoznatljivo. Propustio je tako priliku donijeti WBC-ov pojas u Hrvatsku, no sada treba nastaviti gdje je i stao te možda ponovno dobije priliku napasti ga.

U međuvremenu, WBC se već bacio na pronalazak novog protivnika za prvaka Rozanskog. Mauricio Sulaiman, čelni čovjek WBC-a, rekao je da su Rozanskom naredili prvu obranu titule, i to protiv Kevina Lerene:

‘‘Protumačite ovu izjavu kao početak slobodnih pregovora za borbu između WBC-ovog prvaka u bridger kategoriji, Lukasza Rozanskog i WBC Silver prvaka u bridger kategoriji, Kevina Lerene. Ukoliko ne dođe do dogovora među stranama, WBC će narediti licitaciju honorara u četvrtak, 22.6. 2023. u WBC-ovom sjedištu u Mexico Cityju‘‘, napisao je Sulaiman.

Boksači bi se sada međusobno trebali dogovoriti oko honorara i ostalih uvjeta, a za to imaju nešto više od dva tjedna. Procedura je standardna; ukoliko se to tog datuma ne uspiju dogovoriti, borba ide na licitaciju honorara gdje će pobijediti onaj koji ponudi najviše.

Inače, poznato je da Rozanski kao prvak dolazi iz pobjede nad Alenom Babićem, dok Lerena dolazi iz pobjede nad Ryadom Merhyjem. Prije toga je Lerena izgubio od Daniela Duboisa, a bio mu je to ukupno drugi poraz u karijeri.

Svakako će biti zanimljivo pratiti hoće li se Rozanski i Lerena uspjeti dogovoriti oko uvjeta, ili će ići na licitaciju honorara. Kako god, meč bi mogao biti jako dobar tako da se nadamo da oko ostalih stvari neće biti problema.

Linker
24. travanj 2024 06:23