K1 i Boks

Mark De Mori uoči meča s Hrgovićem: ‘Moram boksati prljavo i razljutiti ga, udarit ću ga u međunožje‘

Mark De Mori

 EUAN CHERRY/AVALON/PROFIMEDIA Euan Cherry/avalon/profimedia
‘Moja najveća kvaliteta jest snaga udarca‘, kazao je Australac

Brojimo sitno do velike boksačke priredbe "Day of Reckoning" koja će se održati u subotu u Rijadu. Iako će na toj priredbi boksati mnoštvo velikih imena među kojima se ističu Anthony Joshua i Deontay Wilder, nama će najzanimljiviji meč biti onaj između Filipa Hrgovića i Marka De Morija.

"El Animal" će pokušati nastaviti svoj niz neporaženosti i doći do 17. pobjede u profesionalnoj karijeri, a u tom će ga pokušati zaustaviti upravo Australac koji je nekoć i živio u Hrvatskoj, točnije u Splitu.

"Ne želim pobijediti ili izgubiti odlukom, niti u kom slučaju. Pobjeda ili poraz, ako je na bodove, uvijek mi je poraz. Ne pobijedim li nokautom, za mene to nije pobjeda", izjavio je za gol.hr te dodao:

"Pokušat ću iskoristiti njegove slabosti, kojih nema puno. Jako je dobro treniran i ima dobru pozadinu iz amaterskog sustava. Mogu pokušati čitati njegove kombinacije jer sve baca jako ispravno, školski. On ne zna što očekivati od mene, moram ga pokušati iznenaditi i nokautirati u prvih par rundi. Na deset rundi, uz njegove duge ruke i kondiciju, ne vidim kako bih tu imao šansi."

Očito je da je De Moriju cilj riješiti sve što prije, na koji god to način bio.

"On je jako dobar kao profesionalac jer je za razliku od Tonyja Yoke, koji ga je savladao na Olimpijskim igrama, naučio boksati profesionalno, uzeti vrijeme i biti strpljiv. Pokušat ću u ranijim rundama boksati prljavo, pogoditi ga u međunožje ako treba, udariti nakon zvona, napraviti što god je potrebno da ga razljutim i odvedem u rat."

Za kraj, rekao je da mu je najjače oružje upravo snaga s kojom raspolaže.

"Moja najveća kvaliteta je snaga udarca. Svi s kojima sam sparirao, čak i ako im se ne sviđam, su rekli da izuzetno jako udaram", zaključio je.

Linker
16. svibanj 2024 07:40