K1 i Boks

Martin Bakole pobjedom je otvorio teškaški dio večeri! Nesuđeni protivnik Filipa Hrgovića upisao je pobjedu u četvrtoj rundi

Martin Bakole

 FRANCK FIFE/AFP/PROFIMEDIA Franck Fife/afp/profimedia
U trećoj rundi je počeo s razornim udarcima i u četvrtoj dovršio posao

Prije nego li u ring uđu Fury i Ngannou, čekaju nas nekoliko sjajnih teškaških mečeva, a prvi je bio onaj Martina Bakolea i Carlosa Takama.

Početno ispitivanje snaga obilježilo je početak ove borbe. S vremena na vrijeme Bakole je bacio jaki kroše ili direkt u bradu Takama, ali bez nokdauna i cimanja. Nije bilo previše akcije niti žustrijih izmjena, što se i očekivalo, a čekali smo drugu rundu da vidimo hoće li nastaviti tim tempom ili će se "početi boriti." Na našu žalost, nastavili su. Sve do minute prije kraja runde, nedostajalo je akcije, a onda smo vidjeli nekoliko izmjena, ali bez prevelike štete.

Treća runda krenula je nešto žustrije te je Bakole počeo bombardirati Takama, a ovaj mu je uzvratio te smo gledali puno udaraca i u glavu i u tijelo. Napokon smo gledali rundu punu akcije te je Bakole i uspio uzdrmati protivnika, ali zvono nas je uskratilo za dodatnu akciju u trećih tri minute u kojima je Kongoanac definitivno pokazao da je jako opasan. Nastavio je tako i u četvrtoj rundi, maltretiravši Kamerunca razornim krošeima. Cijelu rundu uništavao je lice Takama, a sudac je u jednom trenutku odlučio sve prekinuti i to je bio kraj i pobjeda tehničkim nokautom!

Nakon borbe je izjavio:

"Sretan sam što sam u Saudijskom Arabiji, hvala svima koji su došli podržati boks. Takam je tvrd lik i respektiram ga. Hvala svima, spreman sam na sve!"

Nesuđeni protivnik Filipa Hrgovića pobjedom je otvorio teškaški dio večeri i dokazao koliko je jak te možda i potkrijepio svoje izjave o nokautima na sparinzima protiv Usyka i Joshue. Čestitamo!

Linker
27. travanj 2024 06:38