K1 i Boks

Matt Brown vidi Natea Diaza kao velikog autsajdera protiv Paula: ‘Ima samo jedan način za pobjedu‘

Nate Diaz

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
UFC-ov veteran velter kategorije smatra da Jake Paul posjeduje puno više alata za pobjedu

Podosta izvjesno bilo je da će Nate Diaz u jednom trenutku ugovoriti meč protiv Jakea Paula, naročito nakon što je napustio UFC. Više puta su se Diaz i Paul međusobno prozivali, a Diaz gaji i veliku ljubav ka boksu u kojem se želi okušati.

Prije nekoliko dana taj meč je i službeno ugovoren, a obračun Diaza i Paula gledat ćemo 5. kolovoza (osmi mjesec). Diazu će to biti profesionalni debi, dok će Jake odraditi svoj osmi profesionalni nastup. Paul je nakon šest pobjeda u prvih šest nastupa, pretrpio prvi poraz u drugom mjesecu ove godine. Tommy Fury porazio ga je podijeljenom sudačkom odlukom, ali mnogi smatraju da je Fury trebao slaviti i jednoglasnom odlukom.

Ne planira se Paul zaustaviti nakon poraza, ali ponovno se vratio mečevima protiv MMA boraca. Realnost je da protiv osrednjih profesionalnih boksača nema što tražiti i boksački mečevi s MMA borcima najbolja su opcija za njega. U meč protiv Diaza ući će kao veliki favorit (1,40 - 2,80 u prosjeku iznose koeficijenti u korist Paula), a favoritom ga vidi i UFC-ov veteran Matt Brown. Gostujući u podcastu ‘‘The Fighter vs. The Writer‘‘, Brown je dao svoju analizu.

‘‘Nate Diaz ima dobar boks, ali prima jako puno udaraca i puno je manji od Jakea Paula. Jake posjeduje dobru desnicu i tom rukom je nokautirao svoje ostale protivnike. Sada će se boriti protiv ljevaka koji prima puno udaraca, a to je loše za Natea.‘‘, započeo je Brown, a potom je dao i prognozu.

‘‘Odabrat ću Jakea Paula kao pobjednika ove borbe. Ono što bi Nateu uvelike moglo ići u korist jest kondicija. On je imao ogromnu prednost u kondiciji nad svojim protivnicima u MMA-u, a ukoliko može preživjeti četiri ili pet rundi u meču na osam rundi, mislim da ima šansu da počne umarati Paula. Smatram da mu to leži njegova najveća šansa. Ali velika je razlika u snazi, a Nate je također navikao biti viši borac od svojih protivnika. To ovaj put neće biti slučaj (2 cm je niži od Paula, op.a.). Mislim da je Diazu jedini put do pobjeda taj da izmori i iscijedi Paula. To je teže napraviti u boksu nego u MMA-u. Na kraju krajeva, Diaz će biti dobro plaćen i to je sjajno za njega. Nadam se da neće taj novac potrošiti na nešto glupo i bit će ovo dobro za njega.‘‘, rekao je Brown u konkluziji.

Više puta smo svjedočili slučajevima u kojima je Nate Diaz bio autsajder, a zatim bi šokirao svijet. Teško je reći hoće li poraziti Paula, ali jedno je sigurno. Nate će se doći potući i neće pasti bez ispaljenog metka. Kako će se YouTuber snaći u takvom meč, preostaje nam vidjeti.

Linker
05. svibanj 2024 16:52