K1 i Boks

Mayweather će platiti troškove sahrane Georgea Floyda

Floyd Mayweather Jr
 John Gurzinski / AFP
Troškove sahrane tragično stradalog Georgea Floyda, čija smrt je pokrenula masovne prosvjede na području cijelog SAD-a, ali i šire, u potpunosti će biti podmireni od strane bivšeg boksačkog prvaka, Floyda Mayweathera Jr.

Dok se situacija u Americi još uvijek ne smiruje te su ljudi i dalje na ulicama, negdje u mirnima, a negdje u itekako agresivnim izdanjima, obitelj Georgea Floyda je u organizaciji sahrane. Očekuje se kako će tu biti riječ o također velikom događaju, kojem će prisustvovati tisuće ljudi. A čini se da će sve biti plaćeno od Floyda Mayweathera. Tako je barem otkrio predsjednik Mayweather Promotionsa i njegova dugogodišnja desna ruka, Leonard Ellerbe, u razgovoru za ESPN.

"Vjerojatno će se naljutiti na mene što to ovako javno govorim, no Mayweather će definitivno platiti sahranu. Floyd takve stvari radi već posljednjih 20 godina", rekao je Ellerbe, potvrdivši kako je bivši prvak već u kontaktu s obitelji koja je pristala na tu gestu.

Mayweather će platiti troškove i za četiri posebno organizirana obreda, koji će se održati u Houstonu, Minnesoti, Charlotteu i četvrtom mjestu koje će tek biti navedeno.

Floyd Mayweather uistinu nije često viđan u ovakvim situacijama, nego je puno poznatiji po rasipništvu svog ogromnom bogatstva, no nije ovo izoliran slučaj. 2011. godine platio je za sahranu boksača Genara Hernandeza, protiv kojeg je on 13 godina ranije došao do svoje prve titule. Hernandez je umro od raka, s tek navršenih 45 godina starosti.

Linker
22. travanj 2024 11:48