K1 i Boks

Mayweather izvrijeđao McGregora: ‘Može ukrasti sve što je moje i opet biti voljen... rasizam još postoji‘

Floyd Mayweather Jr. i Conor McGregor
 JOHN GURZINSKI, AFP
‘Ta propalica neće nikada biti poput mene, a neće biti ni na mojoj razini‘

I Floyd Mayweather Jr. dočekao je svoju priliku i iznio mišljenje nakon novog poraza Conora McGregora.

Jedan od najboljih boksača u povijesti svoju je 50. i u ovim trenucima posljednju profesionalnu pobjedu upisao upravo protiv bivšeg UFC-ovog prvaka. U najavi njihovog meča koji se odvio prije otprilike tri i pol godine palo je puno teških riječi, a na društvenim se mrežama ovih dana pojavilo pitanje zašto fanovi, unatoč brojnim sličnostima u njihovom karakteru, drugačije tretiraju ova dva sportaša?

Mayweather je uočio to pitanje te na njega odlučio ponuditi svoj odgovor, a to je učinio nedugo nakon Conorovog poraza od Dustina Poiriera...

"Vidio sam ovu objavu i moje je mišljenje da svijet zna kako 'Con Artist McLoser' može ukrasti sve što je moje i opet biti voljen, dok mene i dalje mrze. To vam svima samo daje do znanja da rasizam još uvijek postoji. Ali znajte, ta propalica neće nikada biti poput mene, a neće biti ni na mojoj razini. Ja sam drugačije izgrađen i moj način razmišljanja je s druge planete. Posjedujem najbolje vještine i rođeni sam pobjednik. Da, pričam puno sranja, ali to kod mene ne ostane samo na riječima! To je ono što mrze. Žalosno je što možete biti siromašno crno dijete koje dolazi iz geta, koje se cijeli život suočavalo s rasizmom i da možete biti netko tko se itekako trudio da sebe i svoju obitelj dovede u bolji položaj, a da onda zapravo najviše te mržnje dolazi od mojih ljudi. Conor ne može pobijediti ni u vlastitom sportu, a priča o nekakvom povratku boksu i borbi protiv Pacquiaa. Nitko to ne želi gledati, to je kao da moji ostaci jedu ostatke", napisao je Mayweather.

Linker
01. veljača 2021 17:46