K1 i Boks

Mayweather otkrio tko je za njega najbolji, a tko najuzbudljiviji boksač današnjice

 Andrej ISAKOVIC / AFP
Floyd Mayweather Jr. svojevremeno je bio najbolji 'pound-for-pound' boksač svijeta, a sada javno imenovao svog nasljednika.

Umirovljena boksačka zvijezda smatra da je WBO prvak iz velter kategorije Terence Crawford najbolji 'pound-for-pound' borac današnjice. Otkrio je to 'Money' prilikom svoje turneje po Velikoj Britaniji, odnosno tijekom Q&A eventa u Rotherhamu.

Osim Crawforda, Mayweather je odlučio istaknuti i Gervontu Davisa, inače borca o čijoj se karijeri skrbi njegova promotorska kuća. Floyd je Davisa u svom izlaganju nazvao najuzbudljivijim boksačem današnjice, a to je opravdao podatkom da je ovaj još uvijek neporažen te da u karijeri bilježi 23 pobjede od čega je 22 ostvario nokautom.

"Da sada moram reći tko je najbolji 'poud-for-pound' borac današnjice... To su zapravo dva lika. Najuzbudljiviji borac u boksu je trenutno Gervonta 'Tank' Davis. Mislim da ima 23-0 i 22 nokauta. A što se tiče 'pound-for-pounda', morao bih reći Trerence Crawford", izjavio je bivši svjetski prvak.

Crawford je neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri (36-0). Osvajač je titula u tri različite težinske kategorije. Svoj prvi pojas Terence je ugrabio u lakoj kategoriji, zatim je pokorio poluvelter, a u konačnici 2018. ugrabio i WBO titulu u velteru.

Linker
12. travanj 2024 03:07