K1 i Boks

Mayweather se vraća u ring, ali u virtualnom obliku!

Floyd Mayweather Jr.
 John Gurzinski / AFP
Proslavljeni i nikad poraženi bivši boksački svjetski prvak Floyd Mayweather Jr. u četvrtak je objavio povratak u ring, ali samo u virtualnom svijetu, u kojem također želi nastaviti dominaciju iz stvarnog ringa.

Radi se o zajedničkom projektu Mayweathera, streaming platforme fuboTV i kompanije FaceBank koja se bavi virtualnom zabavom. Tim projektom bi se gledateljima, ljubiteljima boksa trebalo omogućiti da pogledaju borbe koje se nikada nisu dogodile ili one koje se nisu ni mogle dogoditi.

"Poput kratkih filmova, ove će precizne simulacije u stvarnom vremenu prikazivati tajne rezultate koji će biti bazirani na računalnim modelima izrađenima na odnosu stvarnih izvedbi, brzini udaraca, brzini reakcije, strategiji i izdržljivosti", objavljeno je u priopćenju za medije.

Mečeve će moći gledati pretplatnici streaming platforme fuboTV i oni koji će se odlučiti za opciju "plati pa gledaj". Za sada nije objavljeno koje će televizije nuditi tu mogućnost.

FaceBank će uz pomoć Mayweatherovih fotografija, video zapisa i matematičkog prikaza boksačeva lica i tijela pokušati stvoriti njegov što vjerniji digitalni oblik.

Tijekom profesionalne karijere Floyd Mayweather je ostvario 50 pobjeda u 50 mečeva, a svoje je uspjehe temeljio na odličnoj obrani, preciznom radu nogu te vrlo hitrim pokretima glave, što je njegovim suparnicima gotovo pa onemogućavalo da ga ozbiljnije ozlijede.

Posljednji put je ušao u ring u kolovozu 2017. godine u revijalnom, ali vrlo unosnom meču protiv irskog majstora slobodne borbe Conora McGregora. U meču po boksačkim pravilima Mayweather je svladao McGregora tehničkim nokautom u 10. rundi.

Linker
14. travanj 2024 22:53