K1 i Boks

McGregor smatra da je Ngannou osvježenje za tešku kategoriju: ‘Čovjek je slao glave do plafona u MMA-u!‘

 Francis Ngannou 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

Polako se sliježu dojmovi od proteklog vikenda kada je Francis Ngannou gotovo pobijedio Tysona Furyja u svom boksačkom debiju. Bilo je oko tog meča puno stvari koje gotovo nitko nije očekivao, no kao moralni pobjednik je iz cijele priče nedvojbeno izašao Francis.

Jedan od onih koji imaju iskustvo prijelaza iz MMA-a u boks, barem na jedan meč, jest Conor McGregor. On je također pratio priredbu iz prvih redova u Rijadu, a onda je i komentirao ishod meča. Osim toga, dotaknuo se i nadolazeće borbe za apsolutnog prvaka između Usyka i Furyja.

‘‘Reći ću vam nešto, teškaški boks je fenomenalan. Još kada na sve to dodate Ngannoua, a znam da neće biti teško organizirati njegovu borbu protiv recimo Anthonyja Joshue, Dereka Chisore… Neće biti problema. U Ngannouu smo dobili novog izazivača u teškoj kategoriji, odličan posao!‘‘, rekao je McGregor za TNT Sports Boxing.

‘‘Tyson uistinu ima bradu, Isuse Kriste. Usyk je sada u pitanju, ali on nije snažan kao Ngannou. Kažem vam, Ngannou je slao glave u plafon u MMA-u. Jeste li vidjeli one aperkate iz klinča? Odlična borba, Francis je bio strukturiran, strpljiv‘‘, dodao je.

Iako mnogi nisu oduševljeni nastupom Tysona Furyja, Conor je u svemu tome ipak pronašao neki pozitivan zaključak:

‘‘Trenutni kralj boksa, teškaš, došao je protiv nepoznatog, jakog udarača koji je više udarač nego MMA borac. To je Francis Ngannou. Fer borba za obojicu, fanovi su najveći pobjednici. Tko je pobijedio? Fanovi. To je to. Ne zanima me. Ovo je biznis‘‘, zaključio je popularni Irac.

Linker
29. travanj 2024 01:42