K1 i Boks

Ngannou se osvrnuo na Furyjev lakat: ‘Trebao sam ga je**no udariti po nogama, ne mogu vjerovati da je to napravio!‘

 FAYEZ NURELDINE Afp
Sredinom meča Fury je posegnuo za nedozvoljenim oružjem

Teško je više i pronaći riječi kojima bismo opisali meč Tysona Furyja i Francisa Ngannoua. Ispucali smo gotovo sve, a već i ptice na grani znaju da je Kamerunac oduševio i demantirao mnoge svojom izvedbom, dok se Britanac pronašao pod paljbom kritka.

"Kralj Cigana" nije pružio meč kakav bi trebao s obzirom na to da se radi o WBC svjetskom prvaku teške kategorije. U previše navrata Ngannou je učinio da meč izgleda kao da je on iskusni boksač, a Fury debitant. O nokdaunu u trećoj rundi ispisali smo dovoljno znakova teksta, ali još jedan detalj, kojeg smo već ranije spomenuli, treba dobiti još više pažnje.

Negdje sredinom meča, dok je Ngannou pritiskao i išao prema njemu, Fury ga je pogodio čistim laktom. Naravno, taj udarac u boksu je zabranjen i da se "Predator" požalio, lako je moguće da bi došlo i do težih represivnih mjera poput diskvalifikacije.

Oglasio se i Ngannou, koji je ovo povezao s izjavom Conora McGregora. Naime, Irac je prije meča izjavio da bi bivši prvak teške kategorije UFC-a trebao lupati Furyja "low kickovima", s čim se gorostasni teškaš i složio.

"Bio je u pravu (McGregor). Trebao sam ga lupati po je**nim nogama, ne mogu vjerovati da me pogodio laktom", napisao je na društvenim mrežama.

Ovo je bio potez koji ne bi smjeli viđati u boksačkom ringu, ali dobra je stvar što je Ngannou to podnio kao da nije ni osjetio pa nije bilo većih posljedica. Ipak, ako Fury ovo napravi protiv Usyka, lako bi mogao ostati bez pojasa...

Linker
27. travanj 2024 02:57