K1 i Boks

McGregorov promotor odlazi na sud, pokušat će napraviti sve da otkaže meč Pacquiaoa i Spencea

Manny Pacquiao i Errol Spence Jr.
 Frank Micelotta/Fox Sports/Picturegroup/Shutterstock Editorial/Profimedia
Još jedan veliki boksački ogled oko sebe ima prizmu pravnih problema

19 dana prije nego bi se trebao održati veliki boksački meč između Mannyja Pacquaiao i Errola Spencea Jr.-a, isti je postao ugrožen i to s pravne strane. Naime, nakon što je prošlog mjeseca, od strane Paradigm Sports Managementa, pokrenuta tužba protiv Mannyja Pacquaiaoa, sad je ista menadžerska agencija pokrenula nešto što se u američkom pravnom sistemu zove "motion". Radi se o zahtjevu za odlukom suda po određenom pitanju, a koja je bitna jer neke druge akcije utječu na sam pravni proces.

Paradigm Sports Management je agencija čiji je suvlasnik Conor McGregor, a vođena je od strane njegovog dugogodišnjeg menadžera i poslovnog partnera, Audieja Attara. U lipnju su oni tužili Pacquiaoa zbog ugovora koji je Filipinac imao s njima, potpisanog u veljači prošle godine te su tražili 3.3 milijuna dolara zbog kršenja istog. Ovdje se ne radi o meču protiv McGregora, nego onom koji je trebao odraditi protiv Mikeya Garcije, ali se ispriječila pandemija. Tvrde kako je Pacquiao potpisao ugovor za meč protiv Spencea bez da ih je obavijestio te da ih je tako oštetio za određeni financijski iznos, ali im je isto tako negativno djelovao na reputaciju.

Pacquiao tvrdi kako nema nikakve obaveze prema Paradigmu, budući da se na ugovoru nije našla prethodno dogovorena cifra od 25 milijuna dolara. Osim toga, tvrdi kako je već prije ugovora s Paradigmom imao ugovor s TGB promocijom, a upravo oni su organizatori meča protiv Spencea. Prema tome, tvrde kako Attar i McGregor nemaju apsolutno nikakvo pravo na tužbu te da meč planiran za 21. kolovoza nije ugrožen.

Paradigm ovime ima cilj blokirati spomenuti meč, ali isto tako zabraniti Pacquiaou bilo kakve nastupe prije nego prvobitna tužba bude pravno zaključena. Nešto slično napravio je Deontay Wilder, kad je uzrokovao otkazivanje meča Anthonyja Joshue i Tysona Furyja.

Za sada se čini kako su ovo sve očajnički potezi Paradigma, no isto tako je Tyson Fury tvrdio da Wilder nema nikakve šanse ugroziti mečeve protiv Joshue pa smo vidjeli što se dogodilo. Nažalost, ovo je samo još jedan dokaz onoga u čemu današnji profesionalni boks pliva. Najmanje se pita same boksače, a znamo da je njima stalo samo do toga da se bore. Nažalost, svaki od njih oko sebe ima previše ljudi koji oko svakog meča traže svoj dio kolača. Jedna je to velika financijska igre i trenutno se ne vidi neki način kako bi se išta moglo promijeniti.

Linker
25. travanj 2024 19:40