K1 i Boks

Manny Pacquiao i Errol Spence odradit će borbu, menadžeri Conora McGregora nisu uspjeli u naumu

Manny Pacquiao
 MICHAEL OWENS Afp
Čini se kako ćemo 21. kolovoza ipak gledati sjajan boksački meč

Las Vegas, odnosno T-Mobile Arena 21. kolovoza ugostit će sjajan boksački meč u velter kategoriji. Legendarni Filipinac Manny Pacquiao (62-7-2, 39 KO) i neporaženi Amerikanac Errol Spence Jr. (27-0-0, 21 KO) odmjerit će snage za WBC-ov, IBF-ov i The Ring-ov pojas velter kategorije. Međutim, ta borba bila je pod određenim znakom upitnika. Naime, menadžerska kuća ''Paradigm Sports Management'' od Filipinca potražuje 3.3 milijuna američkih dolara kao i zabranu borbe protiv Errola Spencea zbog navodnog kršenja odredbi ugovora (više o tome možete pročitati na LINKU). Ipak, tokom prošlog tjedna sud je odbio preliminarnu zabranu od strane Paradigma kojom su probali spriječiti održavanje borbe. ESPN-ov Mike Coppinger prenio je detalje presude.

''Sudac Walter Schwarm donio je okvirnu presudu u četvrtak. Presuda je bazirana na činjenici da dokazi nose nisku vjerojatnost dokazivanja optužnog prijedloga. Nikakva okvirna presuda nije donesena po pitanju 3.3 milijuna dolara koje Paradigm potražuje od Mannyja Pacquiaoa.''

Iako je sudac zabranio menadžerskoj kući da spriječi borbu između ''Pacmana'' i Spencea, parnica oko mogućih kršenja odredbi ugovora nije gotova te je i dalje moguće da Filipinac bude osuđen. Inače, kada govorimo o Paradigm Sports Management kući, radi se o menadžerima koji zastupaju Conora McGregora (i Israela Adesanyju), a podsjećamo kako je Conor tvrdio da se trebao boriti protiv Filipinca nakon UFC 257 priredbe i druge borbe protiv Dustina Poiriera. Prema Mikeu Coppingeru, detalji tužbe protiv ''Pacmana'' dotiču se i te borbe.

''Pacquiao je prošle godine potpisao sa Paradigm Sports Management-om u nadi kako će ugovoriti meč protiv UFC-ove zvijezde Conora McGregora kojeg također zastupa Paradigm. Borba između Pacquiaoa i McGregora planirana je za ovo ljeto u Dubaiju, prije nego li je Conor završio nokautiran protiv Poiriera u siječnju. Međutim, Pacquiao je na koncu potpisao ugovor s PBC-om (Premier Boxing Champions) za borbu protiv Spencea u T-Mobile Areni.'', navodi ESPN-ov reporter.

Sve u svemu, Pacquiao i Errol Spence borit će se za nešto manje od dva tjedna, no preostaje vidjeti hoće li Filipinac uistinu biti osuđen za kršenje odredbi ugovora. Borba protiv Conora McGregora očito je bila blizu ostvarenja, no nakon Irčeva loma noge te ''Pacmanovih'' pravnih zavrzlama s Paradigmom, čini se kako tu borbu nećemo nikada gledati.

Linker
25. travanj 2024 02:15