K1 i Boks

Meč Joshue i Puleva čekat ćemo sve do prosinca

 Oliver Weiken/ dpa / AFP
Meč Anthonyja Joshua i Kubrata Puleva dobio je još jednu odgodu, sve s ciljem nastupa pred publikom

Pandemija koronavirusa negativno je djelovala na sav sport, no još možda najviše na boks, gdje još od ožujka nismo vidjeli neki "blockbuster" meč, a pitanje je kad bi se tako nešto i moglo dogoditi. Zbog toga ne čudi konstantno pomicanje termina meča Anthonyja Joshue i Kubrata Puleva. Proljetos su postajale nade u kolovoz, zatim se spominjao listopad, a na kraju se čini da će se meč održati u prosincu. Razlog je pokušaj organiziranja meča pred publikom, a nešto o tome rekao je Joshuin menadžer Eddie Hearn.

"Znamo kako će se Anthony boriti samo jednom ove godine pa dajemo sve od sebe da to bude uz prisustvo publike. U tom slučaju, što kasnije je bolje. No, još uvijek ništa ne znamo. I dalje je velika mogućnost da će se, neovisno o terminu, morati boriti iza zatvorenih vrata. No, mi ćemo dati sve od sebe da dovedemo publiku te da taj meč organiziramo prvog vikenda u prosincu", rekao je Hearn ESPN-u.

U Engleskoj su tek nedavno dočekali prva prava popuštanja mjera i pokušaj vraćanja normalnom životu pa ne čudi što nitko ne može biti siguran kakve su šanse za ostvarivanje spomenutog cilja. Prije svega će tako nešto morati omogućiti država, da bi tek onda Hearn mogao krenuti na posao. A nada mu je organizirati meč u londonskoj O2 dvorani.

"Odluke donosi vlast, a po njima je trenutno sve zatvoreno. Oni će trebati prvo otvoriti dvorane za gledatelje. Treba nam razumijevanje vlasti i odluka, ako i otvore dvorane, koliki kapacitet će biti dozvoljen. Postoji još puno posla oko toga", rekao je, da bi onda potvrdio kako neovisno o tome, do meča ove godine mora doći, odnosno Joshua mora nastupiti:

"On svakako mora boksati ove godine, a moj je zadatak pronaći najbolje rješenje, po mogućnosti uz publiku. Isto tako on zna da se treba boriti jer u prosincu će biti godinu dana otkako se borio protiv Ruiza. On još uvijek napreduje, još uvijek uči pa njemu također ne odgovara sjediti i ne boriti se."

Eddie Hearn je proteklog vikenda krenuo s organizacijom priredbi Matchroom Boxinga u kompleksu koji je izgradio unutar svog posjeda te mu dao ime Fight Camp. Tamo će se priredbe održati četiri vikenda za redom, zaključno s 22. kolovoza i programom koji će predvoditi Alexander Povetkin i Dillian Whyte.

Linker
20. travanj 2024 02:49