Regija

Alen Babić otkrio protiv koga bi se trebao boriti: 'Pobjeda protiv njega dovodi me u Top 100!'

Alen Babić
 Instagram
Alen Babić trebao bi se boriti 22. kolovoza u Engleskoj, a pojavilo se ime vjerojatnog protivnika

Hrvatski teškaš već se neko vrijeme nalazi u Portugalu, gdje pomaže Dillianu Whyteu u pripremama za meč koji će engleski teškaš, ujedno Alenov menadžer, odraditi 22. kolovoza na privatnom posjedu Matchroom Boxinga u Engleskoj. Whyte će se tamo boriti protiv Aleksandra Povetkina, a potvrđeno je kako će se tamo naći i Alen, koji još uvijek nema službeno potvrđenog protivnika, no čini se da su po pitanju toga preostale samo nijanse.

Alen je to otkrio u svojoj novoj objavi na društvenim mrežama. Tri tjedna prije meča, glavninu svog posla s Dillianom je odradio te će moći posvetiti više pripremama za svoj meč, koji već jako dugo čeka. Nakon nekoliko odbijanja, napokon se pojavilo ime protivnika koji je spreman suprotstaviti se "Savageu".

"50 odrađenih rundi u osam sparinga s Dillianom Whyteom. Sa sljedećim tjednom smanjuje se intezitet sparinga pa će više mjesta imati drugi sparing partneri. Najgori dio smo odradili. Ja također čekam svoj meč spreman kao puška! Iako se još čeka na potvrdu, 90% će to biti Kamil Sokolowski. Iako njegov 'skor' ne izgleda impresivno, ako malo dublje pogledate radi se o iskusnom borcu koji je bio u ringu s najboljima. Od 28 borbi prekidom je izgubio samo dva puta, od Dillian Whytea i Nathan Gormana. Trenutno je rangiran kao 108., dok sam ja 213. na BoxRecu, tako da me nakon pobjede čeka veliki skok. Definitivno ulazim u Top 100. Respektiram Poljaka, ali isto tako mislim da nije u mojoj klasi te da ću biti treći boksač koji ga je završio prije sudačke odluke!", napisao je hrvatski boksač u objavi na Facebooku.

34-godišnji Sokolovski u karijeri je upisao 9 pobjeda, 17 poraza i dva neodlučena meča, ali Alen nije ništa krivo rekao po pitanju protivnika s kakvima se susretao. Nisu ga uspjeli završiti boksači poput Lucasa Brownea, Davida Pricea i Martina Bakolea. Najveća pobjeda ona mu je koju je ostvario nad Seanom Turnerom. Radi se o svakako iskusnom i kvalitetnom boksaču koji bi slijedom okolnosti trebao biti savršen tip protivnika za ovu fazu Babićeve profesionalne karijere.

Linker
26. travanj 2024 14:04