K1 i Boks

Meč protiv McSweeneyja nije oproštajni meč Badra Harija: Otkriveno je što slijedi u slučaju pobjede

Badr Hari

 Pro Shots Photo Agency/ddp USA/Profimedia
Legendarni Marokanac prošle godine se umirovio, ali brzo se vratio sportu

Svijet kickboksa u desetom mjesecu prošle godine svjedočio je završetku jedne od najvećih kickboksačkih karijera. Legendarni Badr Hari pretrpio je poraz u meču protiv Alistaira Overeema (kasnije preinačeno u ‘‘no contest‘‘) i neposredno nakon borbe odlučio se povući iz sporta.

Hari je u mirovinu otišao kao vjerojatno najpopularniji kickboksač u povijesti, ali definitivno i jedan od najboljih ikad. Problematičan život izvan kaveza vjerojatno ga je koštao još veće karijere, ali Hari jednostavno nije mogao protiv svog problematičnog karaktera.

Nije se Hari izgleda mogao predugo nositi niti sa životom umirovljenog sportaša. Još krajem petog mjeseca pisali smo vam kako je Hari ugovorio svoj povratnički meč. Legendarni Marokanac nastupit će na Glory 88 eventu koji će se održati 9. rujna (deveti mjesec) u Parizu, a protivnik će mu biti 42-godišnji James McSweeney.

Mnogi su na prvu smatrali da se zapravo radi o oproštajnom meču Badra Harija, Marokanac se ipak neće oprostiti nakon tog meča, barem ne u slučaju pobjede. Naime, prije nekoliko dana došla je potvrda iz Gloryja da se radi o kvalifikacijskom meču za turnir osmorice koji će se održati krajem godine.

Glory već neko vrijeme najavljuje spektakularan turnir teškaša pretkraj ove kalendarske godine, a pobjednik meča između Badra Harija i Jamesa McSweeneyja također će sudjelovati na turniru.

Nakon Gloryjeve konferencije za medije održanog proteklog mjeseca u Zagrebu, pitali smo Antonija Plazibata da nam otkrije više informacija o sudionicima tog turnira.

‘‘Na turniru osmorice je trenutno ‘Cookie‘ (Tariq Osaro). On je osvajanjem ovog turnire četvorice osigurao mjesto na turniru. Sad u subotu se Adegbuyi bori s nekim (sa Sofianom Laidounijem, op.a.) i pobjednik će biti na turniru osmorice. Trebao bi tu biti Rico (Verhoeven), ja i još trojica-četvorica boraca. To bi trebalo biti krajem godine. Ako sve bude dobro i ako ja pobijedim Rica prije toga, moguće je da taj turnir bude u Zagrebu. Nije nemoguće. Negdje u desetom ili jedanaestom mjesecu trebao bih se boriti s Ricom, a krajem dvanaestog mjeseca trebao bih odraditi taj turnir.‘‘, tada nam je rekao Plazibat.

Sofian Laidouni naknadno je porazio Adegbuyija i upao je u turnir. Dakle, Tariq Osaro, Sofiane Laidonui, Rico Verhoeven i naš Plazibat zasad bi trebali biti sigurni kandidati za taj turnir. Priključit će im se pobjednik meča Hari - McSweeney, a Gloryju će ostati još tri mjesta za popuniti.

Za očekivati je da će Hari ipak poraziti McSweeneyja, a Gloryjev turnir biti će na velikom dobitku upadne li Badr Hari u ždrijeb.

Linker
28. travanj 2024 03:28