K1 i Boks

Menadžer Luisa Ortiza otkrio točan razlog zbog kojeg su odbili meč protiv Filipa Hrgovića

Luis Ortiz 

 Yaroslav Sabitov/Shutterstock Editorial/Profimedia
Sjajni kubanski teškaš definitivno neće biti sljedeći protivnik našeg ponajboljeg boksača

Nekoliko dana špekuliralo se o potencijalnom meču između našeg Filipa Hrgovića i Kubanca Luisa Ortiza. Bio bi to zasigurno najveći Filipov meč u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, no od toga neće biti ništa. Braća Sauerland i reporter Dan Rafael, sinoć su potvrdili kako je Ortiz ipak odbio taj meč.

Pretpostavljalo se kako ‘‘King Konga‘‘ ne zanima taj meč jer Hrgović nije dovoljno veliko i zvučno ime, barem zasad. Ortiz je u poznim boksačkim godinama, uskoro puni 43. godinu i sigurno se želi dobro naplatiti, protiv nekog od imena iz samog svjetskog vrha. Međutim, Kubančev menadžer otkrio je točne razloge odbijanja ovog meča.

‘‘Luis je imao malu frakturu lijeve šake i trebao bi to zaliječiti bez ikakvih posljedica. Ali on ne želi previše riskirati s nečim takvim. Trenutno obavlja preglede, ali ne može se boriti u travnju, jer ne bi bio u najboljoj kondiciji. Nećemo odraditi meč protiv Hrgovića, niti protiv bilo koga drugog, ako uvjeti za Luisa nisu najbolji mogući.‘‘, rekao je Jay Jimenez, Ortizov menadžer, u razgovoru s Georgeom Ebrom.

Dakle, ‘‘King Kong‘‘ je proteklog vikenda, u meču protiv Charlesa Martina pretrpio lakšu ozljedu lijeve ruke. Ortiz je slavio nokautom u šestoj rundi, no sada mu je potrebna određena pauza, prije nego se vrati u ring. Prema navodima Ortizova tima, Hrgović i njegov tim planirali su odraditi taj meč u ožujku ili travnju, ali Ortiz se ne može u potpunosti pripremiti do tada. Joseph Parker idući je na redu prema IBF-ovoj ljestvici, a do kraja tjedna, trebali bi saznati njegov odgovor na ponudu da se bori protiv ‘‘El Animala‘‘.

Linker
22. travanj 2024 04:38