K1 i Boks

‘Mike Perry dolazi da vam pojede lice, mislim da se Jake Paul nikada nije susreo s takvim intenzitetom‘

Mike Perry

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Poznati britanski analitičar i umirovljeni borac dao je kraću analizu nadolazećeg boksačkog meča između Perryja i Paula

Mike Perry u ranim nedjeljnim satima imat će priliku napraviti ono što nekoliko MMA boraca nije uspjelo. Tu mislimo na pobjedu protiv Jakea Paula. Pokušali su Ben Askren, dvaput Tyron Woodley, a zatim Anderson Silva i Nate Diaz, ali nitko od njih nije uspio nadboksati momka koji je nekoliko godina u ovom sportu, a prije toga bio je YouTuber.

Perryju se prilika otvorila nakon što je Mike Tyson otkazao meč protiv Jakea Paula. Hitno je Paul trebao nekog tko je voljan uskočiti na ‘‘short notice‘‘, ali istovremeno, trebao je nekog tko će privući interes publike i pružiti dobar otpor. Mike Perry prepoznat je kao najbolja opcija.

Ipak, kladionice mu ne vjeruju previše. 1,20 iznosi koeficijent na pobjedu Jakea Paula, dok koeficijenti na pobjedu Perryja variraju od 4,00 pa naviše. Dakle, male šanse pridaju se pobjedi Mikea Perryja. No, Dan Hardy kao jedan od najpoznatijih i najuglednijih borilačkih analitičara na svijetu, smatra kako Paula čeka puno teži posao nego koeficijenti sugeriraju.

‘‘Prihvaćanje ovog meča mogao bi biti recept za katastrofu po Jakea Paula. Stvarno sam iznenađen jer će dopustiti Mikeu Perryju da ga udara. Mike Perry iskoristit će ovu priliku.‘‘, započeo je Hardy za MMA Fighting, a zatim je dodatno analizirao.

‘‘Mike Perry je životinja. On je pravi barbar i stvoren je za udaračke sportove. Svi borilački sportovi gdje ne mora brinuti da će ga netko obuhvatiti i rušiti, savršeni su za njega. Jake Paul je velik i moćan, a njegov boks definitivno napreduje. Ali ako pogledate što Mike Perry može učiniti. On će vam se unositi u lice, bacat će lude udarce i neće prestajati s pritiskom. Napravit će apsolutni kaos u ringu. To je intenzitet kakav Jake Paul nikada nije osjetio u borilačkom sportu. Možda na sparinzima ako su treneri doveli izazovne sparing partnere, ali Mike Perry je tu da vam pojede lice i morate biti spremni na nešto takvo. Mislim da Jake Paul nije svjestan pritiska koji će mu Perry nametnuti od početnog zvona.‘‘, dodao je Hardy.

Pritisak i borbeni duh uistinu i jesu najjači aduti Mikea Perryja. Realnost je kako će Jake Paul vjerojatno tehnički nadboksati Perryja, ali to je scenarij kakav smo često gledali i tijekom Perryjeve dosadašnje karijere u ‘‘bare knuckle‘‘ boksu. Protivnici izgledaju bolje, dok ih Perry ‘‘ne pojede‘‘ svojim pritiskom i navede na predaju. Isti pristup imat će i protiv Jakea Paula, a na Jakeu je da pronađe naćin kako se nositi s takvim protivnikom.

Linker
07. rujan 2024 13:57