Ostalo

‘To samo pokazuje koliko je Nate Diaz glup. Sada kad mu trebaju novci, cijena ide dolje‘

Jake Paul

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
Influenceru Jakeu Paulu praktički je drago to što njegov bivši rival nije dobio dogovoreni iznos

Jake Paul još uvijek je zainteresiran za revanš protiv Nate Diaza prema MMA pravilima, no ta ponuda sada može biti manje privlačna s obzirom na to da je Diaz uključen u vlastiti pravni spor.

Diaz je u ponedjeljak podnio tužbu protiv Fanmia, tvrdeći da mu promotorska tvrtka duguje 9 milijuna dolara od nedavne boksačke borbe protiv Jorgea Masvidala. Diaz je odlučio boksati s Masvidalom unatoč tome što su Paul i osnivač PFL-a, Donn Davis, javno ponudili Diazu 15 milijuna dolara za MMA revanš između bivše UFC zvijezde i Paula u PFL kavezu.

S obzirom na to da Diazov honorar za borbu s Masvidalom je dosta manji od onog dogovorenog, Paul se ne može suzdržati od "ruganja" Diazovom procesu donošenja odluka.

"Mislim da tužba Nate Diaza protiv Masvidala samo pokazuje koliko su ti ljudi glupi" rekao je Paul u srijedu na otvorenom treningu za svoju borbu protiv BKFC zvijezde Mikea Perryja. "Ovo nije lak posao. Boks nije lak. Nije lako prodati pay-per-view. Ako vam netko nudi veliku garanciju, najvjerojatnije je lažna. I Nate Diaz je trebao prihvatiti moju ponudu od 15 milijuna dolara za MMA, ali jučerašnja cijena nije današnja cijena. Tako da sada, kada mu treba novac, ponuda ide dolje. I dalje sam spreman boriti se s njim u PFL-u."

Paul je već porazio Diaza u kolovozu 2023. u boksačkom meču, odluka sudaca nadvila se kao skupina sivih oblaka nad MMA zvijezdom u borbi koja je bila Diazov profesionalni boksački debi.

U siječnju 2023., Paul i PFL najavili su partnerstvo za sve buduće MMA borbe Paula koje će se održati pod PFL-ovim promotorskim okriljem. Paul ostaje posvećen boksu kao glavnom prioritetu, očekuje se da će se suočiti s legendom teške kategorije Mikeom Tysonom 15. studenog, nakon što završi posao s Perryjem u subotu, ali 27-godišnjak je ponovio svoju želju da jednog dana debitira u kavezu, točnije u PFL-u. Samo mu treba pravi protivnik.

"Mislim da ću prijeći na MMA kada neki respektabilan protivnik bude htio potpisati ugovor. Netko tko me zanima za moju prvu MMA borbu" rekao je Paul. "A to je ime poput Nate Diaza, bio bih zainteresiran za borbu s Mikeom Perryjem. Ali želim se baviti MMA-om. Volim to. Imam pozadinu u hrvanju i mislim da bi bilo jako uzbudljivo."

Linker
24. kolovoz 2024 14:47