K1 i Boks

Mike Perry ne otpisuje Mikea Tysona: ‘Mislim da je i 57-godišnji Mike problem za Paula, ako nokaut ne bude dozvoljen samo Jakeu‘

Mike Tyson

 Nick Zonna/IPA/Sipa Press/Profimedia
Ponajbolji BKFC-ov borac vjeruje kako u ‘‘Iron‘‘ Mikeu i dalje ima ‘‘baruta‘‘

Jučer smo pisali o meču između Jakea Paula i Mikea Tysona, točnije, o reakciji UFC-ovog predsjednika Dane Whitea. Kao i gotovo cijela borilačka javnost, Dana White protivi se toj borbi i ne vidi smisao boksačkog meča između Tysona koji je odavno u mirovini i Jakea Paula koji je u naponu snage.

‘‘Tyson se naljuti kad ovo radim, ali njemu je 60 godina (57, op.a.) čovječe. Koga ipak briga što ja mislim, nije moja borba. Volim Mikea Tysona osobno kao prijatelja i on je jedan od mojih najdražih sportaša svih vremena. Ne znam, vidjet ćemo što može napraviti i kakav će trening kamp odraditi. 31 godina je razlike u toj borbi. Znate dobro što mislim o takvim stvarima.‘‘, rekao je Dana na konferenciji za medije nakon UFC 299 eventa.

Whiteovo mišljenje dijele gotovo svi fanovi Mikea Tysona, ali uvijek se pronađe i poneki neistomišljenik. Taj neistomišljenik zove se Mike Perry. Perryja znamo kao bivšeg UFC-ovog borca i trenutno ponajveću svjetsku zvijezdu kad je u pitanju ‘‘bare knuckle‘‘ boks. Perry vjeruje kako ne trebamo unaprijed otpisivati čak ni 57-godišnjeg Mikea.

‘‘Uzmi tu lovu Mike! Mislim da je i 57-godišnji Mike Tyson problem za Jakea. Sigurno mu može nauditi i preostaje nam vidjeti hoće li imati dopuštenje da nokautiraju jedan drugog ili će samo Jakeu biti dopušten nokaut. Tko zna?‘‘, rekao je Perry za MMA Fighting, pritom aludirajući kako se možda radi o ‘‘namještenog egzbiciji‘‘ u kojoj Jake Paul mora pobijediti.

Trenutno nisu poznata pravila samog meča i hoće li se raditi o profesionalnoj borbi koju će sankcionirati nadležna komisija ili ćemo ipak gledati egzibicijski boksački meč. Mike Perry ističe kako je razlika u godinama svakako značajna, ali podsjeća nas da je Mike Tyson sasvim dobro izgledao u svom posljednjem nastupu koji je odradio 2020. godine protiv Royja Jonesa Jr.-a.

‘‘Jasno da je razlika u godinama najveći faktor ovdje. Ali vidjeli smo Mikea u meču protiv Royja Jonesa i izgledao je odlično. Ako Mike krene agresivno i odmah počne bacati udarce na Jakea, prije nego pokuša preživjeti Jakeov nalet, ako ga odmah pokuša srediti, mogu vidjeti Jakea kako bježi od Mikea. Jakeov boks bazira se na skupljanju bodova i bježanju kad je na suprotnoj strani netko tko ga može dohvatiti. Posljednji tip s kojim se Jake borio nije predstavljao nikakvu opasnost. Čak i 57-godišnji Mike Tyson predstavlja određenu opasnost i Jake se ovaj put barem bori s moćnim udaračem.‘‘, dodao je ‘‘Platinum‘‘ Mike Perry.

Mike Tyson 2020. godine odradio je spomenutu egzibiciju protiv Royja Jonesa Jr.-a i zbilja je izgledao dobro tijekom osam rundi tog meča. No, Roy Jones Jr. samo je tri godine mlađi od Tysona i također je daleko od svog sportskog vrhunca. Jake Paul s druge strane u naponu je snage i koliko god bizarno zvučalo, Jake Paul u ovom trenutku predstavlja veću opasnost nego jedan Roy Jones Jr. prije nešto više od tri godine.

Mike Perry tvrdi kako je on taj koji bi trebao boksati s Jakeom, ali shvaća kako se ne može nadmetati s onim što predstavlja Mike Tyson.

‘‘Ja sam trebao boksati protiv Jakea, ali ovo je Mike Tyson i kako da se nadmećem s tim? Borba će biti na Netflixu i zajedno će odraditi marketinški dio posla. Bit će to dobar posao za Mikea, a borba je uzbudljiva upravo zbog njega.‘‘, zaključio je Perry.

Meč između Paula i Tysona na rasporedu je 20. srpnja (sedmi mjesec) ove godine.

Linker
22. travanj 2024 09:25