K1 i Boks

Mike Tyson fasciniran je Ngannouom: ‘Nikada nisam upoznao sportaša koji tako brzo usvaja stvari‘

Francis Ngannou (lijevo) i Mike Tyson (desno)

 Amy Kaplan/Zuma Press/Profimedia
Legendarn ‘‘Iron‘‘ već nekoliko mjeseci surađuje s Ngannouom

Suradnja Mikea Tysona i Francisa Ngannoua privlači mnoštvo pažnje u borilačkoj javnosti. ‘‘Predator‘‘ je ukazao povjerenje Mikeu Tysonu u pripremama za veliki boksački meč protiv Tysona Furyja, a legendarni ‘‘Iron‘‘ nema lak zadatak.

Francis Ngannou iza sebe nema niti jedan jedini profesionalni boksački meč, a čak niti u MMA krugovima, Ngannou nije bio na glasu kao vrsni tehničar. Tyson u nekoliko mjeseci mora što bolje pripremiti Ngannoua za meč protiv WBC-ovog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji i ujedno neporaženog Tysona Furyja.

Naravno da Ngannou u tako kratkom periodu ne može usavršiti svoju tehniku do te mjere da se nadboksava s Tysonom Furyjem i svoju priliku morat će tražiti na neke druge načine. Nokauterska moć njegov je glavni adut, ali Mike Tyson u razgovoru za Fight Hub TV istaknuo je kako Ngannou jako dobro napreduje u svim boksačkim segmentima.

‘‘Nikada nisam upoznao sportaša koji usvaja stvari brzo poput Francisa.‘‘, otkrio je Tyson, a potom se osvrnuo na Francisovu udaračku snagu.

‘‘On ima moć kojom može zaustaviti bilo koga, između ostalih i Tysona Furyja. Jedino mora naučiti kako da njegov projektil sleti na pravo mjesto.‘‘, dodao je Mike.

Krajem devetog mjeseca, Tyson je u jednom od intervjua objasnio kako ne može učiti Ngannoua da boksa njegovim stilom boksa, jer radi se o dvojici tipova različite građe i različitih fizičkih mogućnosti.

Bit će zanimljivo vidjeti kakvu taktiku i kakav pristup spremaju Ngannou i Mike Tyson, a manje od mjesec dana dijeli nas od ove borbe. Fury i Ngannou u ringu bi se trebali naći 28. listopada (10. mjesec).

Linker
29. travanj 2024 05:47